Aanbieding

Politie draagt hond door erehaag van collega's

Een ingrijpend moment

© Middletown Police Department - Connecticut - Facebook

Emotioneel afscheid van bijzondere politiehond: agent verbergt betraand gezicht in de vacht van zijn hond

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Een hele politie-eenheid is bijeengekomen om afscheid te nemen van een goede kameraad. Ze weten dat ze K9 Hunter nooit meer zullen zien.

Het zicht is hartverscheurend: agenten vormen een erehaag voor een ernstig zieke hond. De agent die de viervoeter draagt, verbergt zijn gezicht in de vacht van het dier. Om zijn tranen te verbergen. Want dit is de allerlaatste wandeling van de twee vrienden.

De zeer emotionele foto uit september 2017 symboliseert op een aangrijpende manier hoe hecht de band tussen mensen en hun huisdieren kan zijn. Het afscheid van onze trouwe viervoetige vrienden - een absoluut drama. Telkens weer.

Politie vormt erehaag voor hond

Waarschijnlijk verspreidde deze opname destijds ook zo snel op internet. Omdat andere huisdiereigenaren diep kunnen meevoelen waarom het team van het Politiebureau Midtown in de Amerikaanse staat Connecticut voor deze speciale eerbetuiging heeft gekozen.

Vooral omdat politiehond Hunter een echte held was. Tien jaar lang was de Duitse Herdershond in dienst en heeft hij honderden vermiste kinderen en volwassenen gevonden, evenals talloze verdachten gearresteerd, zoals de Amerikaanse televisiezender Fox61 rapporteerde. Altijd aan de zijde van Hunter: zijn instructeur en hondenbegeleider Officier Michael D'Arresta.

Een ontroerend afscheid

Hij laat bij deze moeilijke gang onverholen zien hoezeer het afscheid van zijn Hunter hem raakt. De agent is duidelijk aangedaan. Kort daarvoor had een dierenarts bij de viervoeter een agressieve vorm van longkanker vastgesteld en geadviseerd om Hunter verder lijden te besparen.

Drie maanden eerder had de trouwe politiehond nog belangrijk bewijsmateriaal ontdekt in een drugszaak.

De woorden die het Politiebureau op Facebook plaatst ter gelegenheid van het afscheid van Hunter, raken recht in het hart:

"Dit team leek voor elkaar bestemd te zijn. Het zal nooit meer hetzelfde zijn als het was. Rust in vrede, Hunter, je hebt fantastisch werk geleverd. Onze gedachten en gebeden gaan uit naar Officier Michael D'Aresta en zijn familie."

Wat een uniek, liefdevol gebaar!

Ook interessant:

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen