Aanbieding

klein meisje met haar kat
© ChiefAcorn -Reddit

Klein meisje maakt zich zorgen over gezondheid van kat: ze stuurt een schattige e-mail naar de dierenarts

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Er is geen aanwijsbare leeftijd voor verantwoordelijkheidsgevoel. Dat bewijst dit jonge meisje wel die onlangs een email stuurde naar de dierenarts.

In 2017 was Maggie 12 jaar oud en er was één wezen dat ze boven alles liefhad: Shadow, haar kat. Terwijl hij rustig tv keek met zijn kleine mens, besloot de huistijger rechtstreeks uit haar glas te drinken. Probleem: het glas was gevuld met aardbeienmelk. Verschrikkelijk bezorgd pakte het meisje haar computer om een e-mail naar een dierenkliniek te sturen, zoals te zien is op deze foto die gepost is op Reddit door ChiefAcorn, een dierenarts die de boodschap las. 

Een verantwoord bericht

"Hallo. Mijn kat, Shadow, was samen met mij tv aan het kijken en dronk een paar slokken van mijn aardbeienmelk. Hij zat op tafel en dronk het toen ik niet keek. Ik maak me zorgen over wat het hem kan veroorzaken, omdat ik niet weet of hij ooit melk of aardbeienmelk heeft gedronken. Ik ben ook bezorgd omdat ik de enige in mijn familie ben die wakker is en ik ben pas 12 en een half jaar oud, dus ik weet niet wat ik moet doen. Help me alsjeblieft," staat er te lezen.

Ontroerd door de zeer verantwoordelijke stap van het meisje, besloten de dierenartsen haar te antwoorden. En dit is wat een van hen schreef:

"Hallo Maggie! Sorry dat we niet eerder hebben kunnen antwoorden. Bedankt dat je zo'n verantwoordelijke huisdierouder bent en je zorgen maakt wanneer je dier iets doet dat hij niet zou moeten doen. Goed nieuws! Je hoeft je geen zorgen te maken. Hoewel melk niet het beste is voor katten, in kleine hoeveelheden zou het niet gevaarlijk moeten zijn. Ik zou hem echter niet regelmatig slokjes van je aardbeienmelk laten nemen, maar deze keer is het in orde. Als je merkt dat je kat begint over te geven of diarree krijgt, vertel het dan alsjeblieft aan je mama en papa zodat ze hem kunnen laten onderzoeken. Nogmaals bedankt dat je zo'n zorgzame huisdierouder bent. Kom terug naar ons als je meer hulp nodig hebt. Fijne dag!"

Net als Maggie op zoek naar je eigen Shadow? Bekijk onze adoptierubriek: veel katten wachten om voor altijd geliefd te worden!

Ook interessant om te lezen: 

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen