Aanbieding

Man maakt nummer met kat

Je kunt overal muziek van maken

© The Kiffness - Facebook

Muzikant remixt het gejammer van een kat en maakte er een hilarisch nummer van (video)

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Een Zuid-Afrikaanse muzikant werkt samen met viervoeters om een kattennummer te maken. In zijn nieuwste nummer remixte hij het gejammer van de kat van zijn buurman.

We houden natuurlijk allemaal van katten, maar laten we eerlijk zijn, een jammerende kat klinkt niet bepaald als muziek in de oren, zeker niet als ze midden in de nacht de hele straat "toezingt.".

Maar de Zuid-Afrikaanse muzikant David Scott - ook bekend als The Kiffness - hoort iets heel anders als de kat begint te huilen. David remixte het gejammer van een kat in zijn nieuwste nummer.

Kat als vocalist?

Het gejammer komt van een kat die naast David woont. David komt regelmatig langs bij zijn buurman om de katten even aan te halen. David heeft dus nu een nummer gemaakt en plaatste deze op Youtube. 

Het nummer, genaamd "Trying to get through to you" leent samples van verschillende jaren 80-hits waaronder Toto's Africa. 

Bij het schrijven van de tekst probeerde David zichzelf in de kat te verplaatsen. 
De arme kat zit altijd bij David's raam naar binnen te staren, kijkend naar de andere katten. Hij probeert dus, letterlijk, tot ze door te dringen. 

Songtekst: 

Don't you know that I'm trying to get to you? Trying to get, trying to get through.
But I don't know how to get to you.
Hey friend, I'm just checking in.
Hey friend, I don't know where you've been.
 Hey friend, won't you let me in?

Geweldig toch? Dit is precies hoe de kat zich gevoeld moet hebben. De kat wil gewoon een maatje. 

Dit is niet de eerste keer dat David een op katten geïnspireerd nummer maakt. Katten-nummers zijn echt zijn ding. 

Katten-nummers

Eerder dit jaar bracht The Kiffness een EP uit met vijf nummers, met op elk nummer katten. David doneerde de helft van alle inkomsten uit streaming aan het dierenopvangcentrum SPCA in Sandton, Johannesburg.

"Deze samenwerking met katten heb ik eigenlijk nooit bewust voor gekozen, aldus David. "Ze zijn gewoon ontstaan. Mensen vonden het tof, en ik ben blij dat ik wat broodnodig geld kon inzamelen voor een goed doel dat zulk geweldig werk doet."

David werkt aan zijn tweede katten-EP. Hij is van plan alle inkomsten uit streaming te doneren aan goede doelen die in Oekraïne actief zijn. Wat een geweldige gast!

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen