Aanbieding

Een mooie zwarte hond

Marcus heeft nog een kans nodig

© Lucie’s Animal Rescue - Facebook

Hij wil zijn te veel blaffende hond in de steek laten, het asiel weigert: 2 uur later volgt een telefoontje

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Een werkelijk onaanvaardbare situatie voor deze prachtige zwarte hond. Deze, en natuurlijk alle viervoeters verdienen beter.

Marcus is een schattige hond van 2 jaar oud. Onlangs geadopteerd door een gezin, maar nu is de hond niet geliefd bij zijn nieuwe verzorgers omdat hij te veel blaft tijdens zijn wandelingen. 

Zonder de tijd te nemen om een oplossing te vinden, of zonder Marcus de tijd te geven om te leren en te wennen aan zijn nieuwe huis, heeft zijn familie besloten dat het genoeg is. Ze hebben het asiel "Lucie's Animal Rescue" gebeld om de hond op te geven. Zonder verdere vragen. 

Geen genade voor Marcus

Aan de telefoon legt de organisatie "Lucie's Animal Rescue" uit dat ze op dit moment geen plaats hebben voor Marcus en vraagt welke oplossingen er zijn gezocht om hem te helpen zijn geblaf onder controle te krijgen. Antwoord: geen. De verantwoordelijke van de organisatie legt vervolgens uit dat ze de hond op dit moment niet kunnen opvangen, maar dat ze zullen bellen zodra er een plaats beschikbaar is. Het is slechts een kwestie van tijd. 

Het had hierbij kunnen blijven, maar dat was niet het geval. Iets meer dan twee uur later ontvangt de organisatie een oproep van een dierenarts. Marcus is daar voor euthanasie! De dierenarts legt uit dat hij de "verzorger" van Marcus heeft voorgesteld om hem gedragscursussen aan te bieden om het probleem op te lossen, maar deze weigerde en wilde maar één ding: zijn hond laten inslapen om er een einde aan te maken. Iets wat de dierenarts weigerde. 

De verantwoordelijke van de organisatie heeft daarom besloten om alsnog een plaats vrij te maken voor Marcus om hem deze tragische en volkomen onrechtvaardige einde te besparen. Hij is nu veilig. 

Wil jij een hond adopteren, die je voor het leven houd en niet terug brengt als het even moeilijk wordt? Kijk dan op onze adoptiepagina

Lees ook:

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen