Aanbieding

Amerikaanse Foxhound zonder nek

Er zijn maar weinig honden in de wereld zoals Cooper.

© Facebook @Secondhand Hounds

Het verrassende verhaal van Cooper, de nekloze Amerikaanse Foxhound (Video)

De redactie

Online sinds

Deze hond is geboren met een zeldzaam probleem aan zijn ruggengraat. Nu heeft hij het leven dat hij verdient en vindt hij zijn handicap niet erg.

Cooper werd zonder nek geboren op een fokkerij. Verschillende wervels werden samengedrukt en samengesmolten in de baarmoeder. Niemand had gedacht dat de puppy kon overleven en kon groeien. In plaats daarvan lijkt de American Foxhound tegenwoordig niet gehinderd te worden door zijn zeldzame aandoening.

Het verhaal van de halsloze hond

In 2017 werd Cooper als puppy van twee maanden gevonden door de dierenbescherming in de buurt van een fokkerij in Halifax, Virginia. Daarna werd hij naar de Secondhand Hounds Association of Minnetonka gebracht, die gespecialiseerd zijn in het redden van gehandicapte dieren. Er wordt verondersteld dat Cooper werd verlaten toen hij vanwege zijn problematische gezondheidstoestand ongeschikt bleek voor de verkoop. De arme puppy heeft immers moeite met poepen en langere afstanden lopen. De dierenvrijwilligers zagen Cooper als een uitdaging en gaven niet op. Nadat hij was behandeld voor oormijt, wormen en een hernia, onderging de hond ook nog een operatie om hem in staat te stellen zijn behoefte goed te doen. Vervolgens was deze bijzondere hond klaar voor een adoptie.

Coopers nieuwe familie

Aanvankelijk werd het hondje geadopteerd door een gezin met katten, wat helaas onverenigbaar bleek te zijn met Cooper. Gelukkig vonden ze snel daarna de juiste familie voor hem. Elly en Andy Keegan, die al drie andere honden hebben, hebben het halsloze hondje geadopteerd.

Het is moeilijk omdat hij geen lange wandelingen kan maken en niet veel tijd op een harde ondergrond kan doorbrengen, zei Elly. “Hij moet zoveel mogelijk op een zachte ondergrond staan, zoals gras of tapijt.” Ondanks zijn dagelijkse worstelingen is Cooper een erg blije hond. Hij is het levende bewijs dat gehandicapte honden veel liefde te geven hebben en uitstekende huisdieren zijn. Cooper is een speciale hond en is erg beschermend voor zijn favoriete mensen.

Kijk hier hoe Cooper in Minnesota aankwam:

Ander puppy nieuws:

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen