Aanbieding

Mooie hondennamen: 15 mooie hondennamen en hun betekenis
© shutterstock

Mooie hondennamen: 15 mooie hondennamen en hun betekenis

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Wanneer je voor het eerst je pas geadopteerde pup in je handen krijgt is het waarschijnlijk één van de mooiste wezens die je ooit hebt vastgehouden. 

Dit zal ook niet snel veranderen naarmate ze ouder worden. Er is iets magisch aan een hond, de indringende blik, het loyale karakter en zo zijn er nog vele zaken die het adopteren van een hond schitterend maken. 

En zeg nu zelf, verdienen viervoeters geen mooie hondennamen? Wij bij Wamiz vinden van wel en zijn op onderzoek uitgegaan. 

Of je nu een reu of teefje hebt geadopteerd, je kunt maar geen genoeg krijgen van je pup. Nu je ziet hoe mooi de pup is, van binnen en buiten, wil je niets liever dan de mooiste hondennaam bedenken om er zo snel mogelijk een te kiezen. Je kunt ook kiezen voor een krachtige hondennaam of juist een stoere hondennaam.

Dit kan echter nog een hele kluif zijn, omdat er zo veel mooie hondennamen zijn. Wamiz helpt je op weg met een lijst van mooie hondennamen en hun betekenis. 

15 mooie hondennamen

Amy

Amy is de Engelse korte variant op de Franse naam Aimée en heeft een prachtige betekenis. Amy betekent "de geliefde." Vandaar dat deze naam bij vele hondenrassen past. 

Aramis

Aramis betekent "de leeuw" en is dus een uitermate geschikte stoere hondennaam voor een reu. Leeuwen zijn niet alleen majestueus in hun uiterlijk, ze hebben ook een trots en krachtig karakter. 

Brisa

Brisa betekent "bries." Een uitermate geschikte naam voor echte buitenhonden zoals de Podenco, die graag de wind in het haar voelen.

Cara

De naam Cara is geschikt voor teefjes van alle rassen. Het komt uit het Latijn en betekent "dierbaar" en "waardevol".

Gesa

Gesa is een Nederlandse naam die zoveel betekent als "kracht van een speer". Dus is jouw pup snel, stoer en krachtig dan is Gesa een perfecte keus!

Hauke

Hauke komt uit de Germaanse taal waar het "hart, verstand en geest" betekent. Een mooie naam met een prachtige achterliggende betekenis. 

Ivy

Ivy is van oorsprong een Engelse meisjesnaam en betekent "klimop." Uiteraard moeten honden verre van deze plant blijven, die giftig is voor honden. Verder klinkt Ivy melodieus en is het een geweldige korte hondennaam voor een teefje, groot of klein. 

Lenna

Lenna is een van oorsprong Duitse naam en betekent "kracht van een leeuw." Je kunt je geen betere en stoerdere naam wensen voor je teefje. 

Max

Max, afgeleid van het Latijnse woord Maximus betekent "de grootste." In Nederland is Max een geliefde naam die vaak voorkomt, en dan met name als korte hondennaam voor reutjes. De naam Max kan natuurlijk, vanwege de betekenis, alleen aan grote honden worden gegeven zoals een Duitse Dog, Mechelse herder of een Leonberger

Mia

Mia is een van de populairste korte hondennamen voor teefjes in Nederland. De naam Mia is afgeleid van Mirjan en Maria en heeft daarmee een Bijbelse achtergrond. Het betekent onder meer "de koppige" of "de geliefde". Mogelijke hondenrassen voor de naam Mia zijn Chihuahuas of Shetland sheepdogs

Percy

Percy komt van de oude Franse naam Perceval. Een ridder rond koning Arthur droeg deze bijzondere naam. De oorsprong ligt tevens in het oud-Grieks. Perseus betekent "Griekse halfgod" of "zoon van de zee."

Sietske

Als jij van plan bent om hondenshows te lopen met je hond, en die shows ook te winnen dan is Sietske de naam. Sietske is de vrouwelijke vorm van Sietse of Siet en betekent "overwinning".

Thor

Als je de naam Thor hoort denk je onvermijdelijk aan de Noorse god van de donder met zijn hamer in zijn hand. Als zoon van Odin (oppergod) zou Thor ontzettend groot zijng geweest en vandaar dat deze naam goed bij grote reutjes zoals de Duitse dog of een Ierse wolfshond

Vicky

Vicky is een afkorting van Victoria en betekent "the victorious". Het maakt niet uit of je hond goed is in een hondensport of liever de hele dag op de bank ligt, met de naam Vicky haal je sowieso een winnaar in huis. 

Zoë

Een hond brengt pure levensvreugde, en de Griekse naam Zoë betekent "leven." De naam klinkt prachtig en leent zich uitstekend als korte hondennaam voor teefjes. Zoë is een geweldige keuze voor alle levendige viervoeters die het leven van hun honden(h)ouders op zijn kop zetten. Een leuke naam voor een Chihuahua bijvoorbeeld.

Zat er een naam bij die je leuk vond? Of zoek je toch nog even verder? Hier is de top 10 van de meest populaire Nederlandse hondennamen.

Wellicht ook interessant:

Wat vond je van dit advies artikel?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen