Cane Corso

Andere namen: Cane Corso Italiano, Italiaanse Dog, Italiaanse Mastiff, Italiaanse Molosser

#3

Wamiz's top rassen

Cane Corso
Volwassen Cane Corso © Shutterstock

De Cane Corso is een uitstekende waakhond en zijn erg gehecht aan hun sociale groep en beschermen ze graag. Het is geen aanhankelijke hond, maar desalniettemin een prima maatje voor elke dag. Ze zijn bijzonder intelligent en analyseren situaties zorgvuldig wat het niet makkelijk maakt om het vertrouwen van deze honden te winnen. Ze hebben de tijd nodig om een persoon of situatie in te schatten. 

Algemene informatie Cane Corso

Hoe oud wordt een Cane Corso? :

5

16

10

11

Karakter :

Intelligent

Grootte Cane Corso :

Herkomst en geschiedenis

Cane betekent hond en Corso is, zo neemt men aan, een verbastering van het Griekse woord Cortos, dat binnenhofbescherming betekent. En dat maakt tevens duidelijk waarvoor de hond ooit bedoeld was. Als bewaker van het landgoed en bescherming van vee tegen wolven en veedieven. De Cane Corso behoort tot de groep van Molossers, welke afstammen van de honden van de Molossiërs (zogenaamde grens-Grieken) die in de oudheid in het zuiden van Albanië en Noord-Griekenland woonden. Het ras is zeer geschikt als gezelschaps-, waak- en erfhond maar heeft tegelijkertijd ook een temperamentvol karakter. Voor mensen zonder enige ervaring met honden is dit ras niet altijd de beste keuze. Training en socialisatie op jonge leeftijd zijn cruciaal in de opvoeding van een pup. Als hier op de juiste wijze mee wordt omgegaan is het een kameraad voor het leven!

FCI groep

FCI groep

Groep 2 - Pinchers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden

Rubriek

Uiterlijke kenmerken Cane Corso

  Grootte Cane Corso

  Teef : 58 tot 64 cm

  Reu : 62 tot 68 cm

  Gewicht Cane Corso

  Teef : 40 tot 45 kg

  Reu : 44 tot 50 kg

  Vachtkleur Cane Corso

  Vachttype

  Oogkleur Cane Corso

  Bruin

  Uiterlijke kenmerken Cane Corso

  Deze Italiaanse Molosser is erg groot, en indrukwekkend genoeg om mensen met slechte bedoelingen af te schrikken. Ondanks hun robuustheid en weerstand is de Cane Corso een zeer elegante, lichtvoetige hond met fijne, sterke spieren.

  Goed om te weten

  Veel honden met een slappe huid rond hun ogen (Cane Corso, Bulldog, etc.) hebben in hun groeifase problemen met het nictiterende membraan, waarin de traanklieren zich bevinden. Deze kunnen geïnfecteerd raken omdat ze zich sneller ontwikkelen dan het hoofd van de pup. Ga in dat geval naar een dierenarts.

  De Cane Corso heeft helaas een reputatie als vechthond. 

  Karakter Cane Corso

  • 66%

   Aanhankelijk

   Deze Italiaanse boerderijhond is een uitstekende waakhond, en ze hebben een sterk beschermend instinct ten opzichte van hun sociale groep, waaraan ze erg gehecht zijn. Deze hond vertoont misschien niet al te veel tekenen van genegenheid, maar het is een zachtaardige, liefhebbende hond, vooral voor kinderen.

  • 66%

   Speels

   De Cane Corso brengt graag tijd door met het gezin en vergezelt de kinderen zonder aarzelen op hun avonturen. Het zijn gereserveerde en rustige honden, maar eenmaal gemotiveerd spelen ze graag buiten. 

  • 66%

   Rustig

   In het dagelijks leven zijn deze honden kalm. Wanneer ze gevaar zien zullen ze geen moment aarzelen om hun verzorger te beschermen. 

  • 100%

   Intelligent

   Deze Italiaanse honden zijn erg intelligent en hebben veel potentie. Ze weten een situatie snel te analyseren en vervolgens te handelen. Wanneer ze de opvoeding niet snappen kunnen ze koppig overkomen en aarzelen om commando's op te volgen. Dit is een indicatie van buitengewone intelligentie. 

  • 66%

   Jager

   In het land van herkomst werd deze vriendelijke reus voornamelijk gebruikt om het huis en de bewoners te beschermen en vergezelde hij de verzorgers wanneer ze op beren en ander groot wild jaagden. Sommige verzorgers gebruiken deze hond nog steeds als jachthond, maar dit is vrij zeldzaam geworden.

  • 100%

   Angstig/ wantrouwend tegenover vreemden

   De Cane Corso heeft een sterk beschermingsinstinct en is daarom van nature wantrouwend tegenover vreemden. Ze zullen iemand niet snel vertrouwen, en ze nemen de tijd om het gedrag van een vreemde te analyseren om uit te zoeken of er gevaar op de loer ligt. 

  • 66%

   Onafhankelijk

   De Cane Corso is relatief onafhankelijk, wat betekent dat ze op eigen kracht een gebouw kunnen bewaken en het erg belangrijk voor ze is om hun missie te vervullen. Toch houden ze er niet van om uren alleen te zijn.

   Buiten dat heeft deze hond geen constant contact nodig met de leden van hun sociale groep en houden ze er niet zo veel of slechts af en toe van aangehaald te worden. Toch zijn ze erg gehecht aan hun sociale groep. 

   Gedrag Cane Corso

   • 33%

    Kan goed alleen zijn

    De Italiaanse Corso is geen hond die graag uren alleen is. Ze kunnen destructief worden als ze te lang alleen zijn. Ze hebben dagelijkse stimulatie nodig om hun bekende balans te behouden. 

   • 66%

    Makkelijk op te voeden / gehoorzaam

    De Cane Corso is erg intelligent en kan een beetje eigenwijs zijn wanneer ze het nut niet inzien van het gehoorzamen van een commando. De verzorgers moeten deze grote hond daarom een ​​coherente, rechtvaardige en rigoureuze opvoeding geven om resultaten te bereiken.

    De opvoeding moet van jongs af aan worden gestart om excessen op volwassen leeftijd te voorkomen. Hun enorme omvang vereist een perfecte controle van de kant van de verzorgers om ieders veiligheid te garanderen.

   • 33%

    Blaft graag

    De Cane Corso heeft een kalm en evenwichtig karakter en blaft zelden. Ze blaffen enkel wanneer het echt nodig is. Dit is praktisch in het dagelijks leven, want wanneer je deze hond hoort blaffen weet je dat dit niet zonder reden is. 

   • 33%

    Neiging om weg te lopen

    Deze Italiaanse boerderijhonden staan heel dicht bij hun sociale groep. Ze willen altijd een oogje in het zeil houden op degenen die ze geacht worden te beschermen, dus weglopen is er niet bij. 

   • 100%