Aanbieding

schattige hond

Een hondennaam die mooi, kort én origineel is, is moeilijk te vinden!

© Monika Vosahlova | Shutterstock

Originele hondennamen: een lijst boordevol inspiratie

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Een hondennaam moet aan veel eisen voldoen: iedereen thuis moet de naam leuk vinden, hij mag niet te lang zijn, moet bij de hond passen én origineel zijn!

Originele hondennamen kunnen origineel zijn omdat je ze zelf hebt bedacht, uit een andere taal komen of doordat je de naam zelf verzonnen hebt. Bij Wamiz begrijpen we dat het fijn is als je een steuntje in de rug krijgt bij het verzinnen van originele hondennamen, want moeilijk is het soms.

Wij hebben een lijst met de meest originele hondennamen voor je samengesteld, lees dus snel verder en laat je inspireren!

Originele hondennamen

Reu Teefjes   
Aldis

Alanis

Bram Astro

Cruz

Billie
Dante Blake
Jericho Catalina

Kenji

Comet
Krypto Cunjo
Mariko Fido
Magnus Giana
Nixon Hadya
Otis Kali
Pierre Mada
Pipson Mariko
Quinten Oana
Pluto Petra
Pierre Picabo
Rey Ryker
Rossi

Tansy

Silas Turner
Soren Vihaan
Tuna Venus
Tyrell Xandera
Tahu Yehuda
Uli Vida
Zadok Zora

Speciale hondennamen voor reutjes

Beethoven

Deze enorme Sint-Bernard was in de jaren 80 en 90 een icoon van de gelijknamige komedieserie Beethoven. 

Bas

Bas is een naam die je vaker hoort in Nederland. Bas is een krachtige naam die prima past bij een grotere en stoere hond zoals een Rhodesian Ridgeback of een Weimaraner

Cujo

Nog een Sint Bernard, maar dit keer niet uit een komedie, maar uit de psychologische horrorroman en verfilming van Stephen King.

Charly

De populaire naam Charly komt van de oud Duitse naam Karl. Dit betekent vrij vertaald "vrije man" of "de vrije". Perfect voor reutjes die een leven van vrijheid leiden. 

Jesko

De naam Jesko komt uit de Slavische taal en past prima bij reutjes die echte waaghalzen zijn. Het betekent "trots" en "moedig".

Miro

Vertaald vanuit het Koerdisch betekent deze naam "de prins". Miro is dus een prima naam voor krachtige reutjes. 

Aparte hondennamen voor teefjes

Grace

Deze Engelse naam is afgeleid van het Latijnse woord "gratia", wat "genade" betekent. Een prima keuze voor rustigere teefjes. 

Lady

Lady, de Cocker spaniël, was de vrouwelijke hoofdrolspeelster in de romantische film van Disney's Lady and the Tramp

Lara

De lauwerkrans is een symbool van overwinning en roem. Om deze reden past de mooie naam Lara in de categorie "krachtige hondennamen" want een van de vertalingen voor Lara is "de lauwerkrans".

Maja

De Latijnse vertaling van de naam Maja is "de hogere". De populaire hondennaam is dan ook een bijzondere keuze voor trotste en krachtige teefjes, bijvoorbeeld een Kangal.

Laika

Laika de legende was het eerste dier dat in een baan om de aarde cirkelde. De Sovjet-ruimtehond was waarschijnlijk een mix van een Husky, Samojeed en Terriër. 

Vicky

Vicky is een afkorting van Victoria en betekent "the victorious". Het maakt niet uit of je hond goed is in een hondensport of liever de hele dag op de bank ligt, met de naam Vicky haal je sowieso een winnaar in huis. 

Wellicht ook interessant:

Wat vond je van dit advies artikel?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen