Sint-Bernard

Andere namen : Mount Bernard dog, Bernhardiner, Saint Bernardshund, Saint Bernard dog

Foto: volwassen hond ras Sint-Bernard
Geverifieerd door een dierenexpert
Commentaar Delen

Levensverwachting

De Sint-Bernard heeft een levensverwachting van 8 tot 10 jaar.

Karakter

Grootte

Groot

Volwassen afmetingen

Teef 65 tot 80 cm
Reu 70 tot 90 cm

Volwassen gewicht

Teef 50 tot 75 kg
Reu 55 tot 90 kg
Vachtkleur
Bruin Rood Wit
Vachttype
Kort Lang
Oogkleur
Bruin

Aankoopprijs

Een Sint-Bernard kost tussen de 1200€ en 2000€

Goed om te weten

Meer informatie over de Sint-Bernard

Oorsprong en geschiedenis van de Sint-Bernard

Van Zwitserse oorsprong, is de Sint-Bernard een afstammeling van de oude Aziatische Molosser, deze komt weer voort uit de Tibetaanse Mastiff. Het ras zoals we het vandaag kennen, is geselecteerd door de kloosterlingen van het Grand Saint-Bernard hospice, de naamgenoot. De monniken hebben dit ras heel lang gebruikt  als toezichthouder en voor zoek- en reddingsacties in de bergen. In wezen zijn deze honden vroeger veel ingezet om reizigers te begeleiden en degenen die in de sneeuw zoek zijn geraakt te redden.

Het symbolische vat cognac / schnaps dat ze altijd om de nek hebben gedragen, heeft gedient om de zintuigen te herstellen van degenen die zoek zijn geraakt in actie. De bekendste van allemaal is Barry, omdat het in de 14e eeuw ongeveer 40 mensen heeft gered van de zogenaamde Witte Dood. De Zwitserse club is opgericht in 1884, terwijl deze pas in 1908 in Frankrijk is opgericht.

Opvoeding van de Sint-Bernard

De afmeting van deze berg-Molosser vereist een vroege en stevige opleiding zodra deze binnen het gezin komt.

De Sint-Bernard puppy moet de regels en beperkingen van het leven thuis snel leren. Als die basisprincipes niet zo snel mogelijk worden aangeleerd, kan deze grote hond vanwege de afmeting snel een last worden.

Leer deze hond zo vroeg mogelijk om aan de lijn te lopen zonder te trekken. Doe dit vooral op een positieve en consequente manier. 

Het is heel erg belangrijk om te trainen met het lopen aan de lijn. Het gewicht van de Sint-Bernard zal rond de 90 kg worden en kan dan makkelijk de verzorger overmeesteren, dit kan mogelijk gevaarlijk zijn.

Soms kan deze grote hond heel koppig zijn. Een stevige, logische, eerlijke en respectvolle training, volgens positieve principes, zal plaatsmaken voor een prachtige relatie en een makkelijke samenwerking tussen mens en hond.

Socialisatie zal ook een onderdeel moeten zijn van de training van deze jonge hond. In de eerste maanden zal het vertrouwd moeten worden gemaakt met verschillende, min of meer stimulerende omgevingen en verschillende positieve, soortgelijke en ongelijksoortige ontmoetingen moeten maken.

Aankoopprijs en onderhoudskosten van de Sint-Bernard

De prijs van een Sint-Bernard is afhankelijk van de afkomst, leeftijd en het geslacht. Je kan er vanuit gaan dat een hond die is geregistreerd gemiddeld €1500 zal kosten.

Met betrekking tot het maandbudget: een grote hond staat gelijk aan een groot budget. Je moet gemiddeld  €120 per maand rekenen om te voorzien in de behoeften van de Sint-Bernard.

Wil je een hond van het ras Sint-Bernard?

Helaas...
Er is momenteel geen adoptieaankondiging voor de Sint-Bernard ...

Dieren ter adoptie

Is het ras de Sint-Bernard geschikt voor jou?

Doe de test
Laat een reactie achter over dit ras
Log in om een reactie te plaatsen
Je wilt dit adoptieprofiel delen: