Spaanse Pointer

Andere namen : Burgos Pointer, Perdigueiro de Burgos

Spaanse Pointer
Volwassen Burgos Spaanse Pointer

Het Burgos Pointer-ras komt oorspronkelijk uit Midden-Spanje en is al 500 jaar oud. Het is zeer zeldzaam om een van deze grote honden buiten hun geboorteland te zien, waar ze worden gebruikt als jachthonden voor verschillende soorten wild. Hoewel ze voornamelijk als jachthond zijn gefokt, ontspannen ze even graag in een huiselijke omgeving.

Algemene informatie Spaanse Pointer

Hoe oud wordt een Spaanse Pointer? :

8

20

13

15

Karakter :

Intelligent Jager

Grootte Spaanse Pointer :

Lees verder na de advertentie

Advertentie laden ...

Herkomst en geschiedenis

Dit ras dateert uit de 16e eeuw. Hoewel er niet veel gedocumenteerde geschiedenis is, komt het ras uit het centrum van Spanje, waar de belangrijkste voorouders de Sabueso Espanol en de Pachon Navarro waren. In de loop van de tijd hebben zich vanuit de Spaanse Pointer in heel Europa verschillende andere pointerrassen ontwikkeld.

FCI groep

FCI groep

Groep 7 - Voorstaande honden (Pointer honden)

Rubriek

Uiterlijke kenmerken Spaanse Pointer

Grootte Spaanse Pointer

Teef : 59 tot 64 cm

Reu : 62 tot 67 cm

Gewicht Spaanse Pointer

Teef : 25 tot 30 kg

Reu : 25 tot 30 kg

Vachtkleur Spaanse Pointer

Vachttype

Oogkleur Spaanse Pointer

Bruin

Uiterlijke kenmerken Spaanse Pointer

Een van de meest opvallende dingen aan deze hond zijn zijn lange oren die naar beneden klappen, waardoor het lijkt of de hond een dubbele kin heeft. Hij is een goed gebouwde hond, zeer elegant met lange poten. Als jachthond heeft hij een gespierd en atletisch lichaam met een behoorlijk grote kop.

Goed om te weten

Karakter

66%

Aanhankelijk

De Burgos Pointer heeft een uitstekend temperament en zal veel genegenheid jegens zijn gezin tonen.

66%

Speels

Als geduldige hond die zijn baas en gezin wil plezieren, kan hij goed overweg met kinderen en is hij graag betrokken bij spelletjes.

66%

Rustig

Deze kalme Pointer is een genot om in de buurt te hebben, is erg zorgzaam en geduldig in de buurt van kinderen en vindt het heerlijk om deel uit te maken van het gezin.

100%

Intelligent

Als jacht- en staande hond is zijn intelligentie uiteraard duidelijk wanneer hij deze rollen vervult. Wanneer hij zich in het jachtveld bevindt, zal hij wijzen om zijn verzorger te waarschuwen voor de aanwezigheid van een prooi, in plaats van te blaffen.

100%

Jager

Traditioneel gefokt om op herten te jagen, maar de laatste jaren worden deze honden gebruikt om op vossen, konijnen en vogels te jagen.

66%

Angstig/ wantrouwend tegenover vreemden

Hoewel deze pointer aanvankelijk gereserveerd kan zijn als er vreemden aanwezig zijn, laat hij al snel zien hoe vriendelijk hij kan zijn. Hij vertoont totaal geen tekenen van agressie.

66%

Onafhankelijk

Een zeer onafhankelijk hondenras, dat tijdens het wandelen en werken moet laten zien dat zijn baas de leider is.

Gedrag Spaanse Pointer

66%

Kan goed alleen zijn

Als een hond die zijn gezin aanbidt, vindt hij het niet zo fijn om voor langere tijd alleen gelaten te worden.

66%

Makkelijk op te voeden / gehoorzaam

Als een zeer gewillige en enthousiaste hond kan de Spaanse Pointer met heel weinig instructie worden getraind om te jagen. Hij zal ook elke prooi of wild aanwijzen, volgen, lokaliseren en terughalen.

66%

Blaft graag

Deze hond wijst in plaats van te blaffen.

66%

Neiging om weg te lopen

Aangezien het sterk aanwezige jachtinstinct kan hij de neiging hebben om een spoor te volgen dat lekker ruikt. Wees in het bos dus voorzichtig.

66%

Neiging om dingen kapot te maken

Omdat deze hond zo'n hoog energieniveau heeft, moet hij voldoende beweging krijgen en actief gehouden worden, anders vertoont hij misschien wel destructief gedrag in huis.

100%

Eetlust

Geen hebzuchtige hond, op voorwaarde dat hij een voedzaam en gezond dieet krijgt dat past bij zijn uithoudingsvermogen en energieke levensstijl.

66%

Geschikt als waakhond

Er is meestal veel voor nodig om een Spaanse Pointer te laten schrikken, en omdat het geen agressief ras is, zal hij geen goede waakhond zijn.

33%

Geschikt als eerste hond

Zo lang je stevig in je schoenen staat kan de Burgos Pointer een goede eerste hond zijn. Echter, ze verlangen veel tijd buiten en iemand met een actieve levensstijl. 

Lees verder na de advertentie

Advertentie laden ...

Helaas...
Er is momenteel geen adoptieaankondiging voor Spaanse Pointer ...

Dieren ter adoptie

Is het ras Spaanse Pointer geschikt voor jou?

Doe de test

Levensstijl

33%

Kan de Spaanse Pointer in een appartement leven?

Hij geeft de voorkeur aan een landelijke levensstijl met veel buitenruimte, waar hij vrij kan rondrennen en op zijn prooi kan jagen. Niet het meest geschikt om in een kleinere flat of in de stad te wonen, omdat hij veel ruimte nodig heeft om te kunnen ruiken en rondlopen.

100%

Behoefte aan beweging/ sportief

De Burgos Pointer is een hond met een zeer hoog uithoudingsvermogen, die gedurende lange perioden kan rennen, wandelen, jagen en zwemmen.

66%

Kan goed mee op reis/ gemakkelijk te vervoeren

Reizen kan met deze hond prima in de auto. Met het openbaar vervoer wordt niet altijd aangeraden.

Gezelschap

66%

Kan een Spaanse Pointer samen met katten?

Deze jachthond, met een hoge prooidrift, zal zeker proberen te jagen en achter katten en andere kleine dieren aan te jagen.

66%

Kan een Spaanse Pointer samen met honden?

De Spaanse Pointer deelt zijn thuisomgeving graag met een andere hond en ze kunnen prima met elkaar overweg. Vroege socialisatie met andere honden helpt zeker.

66%

Is de Spaanse Pointer een kindvriendelijke hond?

Alhoewel ze gefokt zijn als werkhond kunnen ze prima door voor gezinshond, en verdragen ze kinderen zeer goed.

33%

Is een Spaanse Pointer geschikt voor ouderen?

Als deze Spaanse Pointer voldoende beweging krijgt, zal hij zich prima vermaken als binnenhond. Omdat hij echter veel uithoudingsvermogen heeft en heel graag wil jagen en achtervolgen, is hij waarschijnlijk niet de beste huisdierkeuze voor een oudere persoon.

%}

Wat kost een Spaanse Pointer?

De aanschafkosten liggen rond de €700. 

De maandelijkse kosten bedragen tussen de €50 - en €70.

Verzorging

Ze blijven relatief schoon, ook wanneer ze jagen. Dit komt waarschijnlijk door de korte gladde vacht. Een keer per week borstelen is al voldoende. Controleer ook altijd even de oren.

Haaruitval

Gemiddelde ruiperiode.

Voeding Spaanse Pointer

Omdat hij een energieke werkhond is, met veel uithoudingsvermogen, heeft hij hondenvoer nodig dat speciaal is samengesteld voor deze grote hond.

Gezondheid Spaanse Pointer

Hoe oud wordt een Spaanse Pointer?

De gemiddelde levensverwachting is 13 tot 15 jaar.

Sterk/ bestendig

Het zijn zeer robuuste honden die hoge snelheden kunnen bereiken tijdens het sprinten.

Kan goed tegen warmte

Deze hond is gewend om onder alle weersomstandigheden te werken en verdraagt de hitte redelijk goed, vooral met zijn korte vacht.

Kan goed tegen kou

De Spaanse Pointer is gewend om over alle terreinen en onder alle weersomstandigheden te jagen en verdraagt zeker het werken bij koud weer. Hij houdt ook van zwemmen, hoe koud het water ook is.

Neiging om snel aan te komen

Als ze het juiste dieet krijgen en voldoende beweging zullen ze niet snel overgewicht hebben.

Veelvoorkomende ziektes

Er zijn niet veel gezondheidsproblemen bekend bij dit ras. De Spaanse pointer kan echter gevoelig zijn voor oorinfecties die optreden bij veel zwemmen. Op dezelfde manier kunnen, omdat hij hard werkt in de jacht, verwondingen en ongelukken optreden, zoals snijwonden door de struiken waarin hij jaagt, of verrekkingen en verstuikingen van zijn spieren.

Andere voorkomende gezondheidsproblemen;

Laat een reactie achter over dit ras
Log in om een reactie te plaatsen