Bracco Italiano

Andere namen: Italiaanse Pointer

Bracco Italiano
Volwassen Bracco Italiano

De Bracco Italiano is een pointer die zich aanpast aan een aantal verschillende jachtstijlen. Hoewel ze zelden als huisdier worden geadopteerd, blijken ze nogal volgzaam en aanhankelijk te zijn, ondanks hun reputatie als moeilijke honden. Ze zijn soms een beetje bipolair en weten hoe ze kalm moeten zijn in een gezinsomgeving, maar ook hoe ze hun energie kunnen loslaten en alles kunnen geven op het werk.

Algemene informatie Bracco Italiano

Hoe oud wordt een Bracco Italiano? :

5

19

10

14

Karakter :

Jager

Grootte Bracco Italiano :

Lees verder na de advertentie

Advertentie laden ...

Herkomst en geschiedenis

Dit is een oud ras, voornamelijk afkomstig uit Noord-Italië. Deze hond bestond al in de Middeleeuwen en was een veel geziene hond tijdens de Renaissance. Brunetto Latini beschreef de Bracco Italiano in 1260 als oranje en wit. Hun directe voorouders komen waarschijnlijk van de Oyselhond, een jachthond die al sinds de tweede kruistocht bestaat. Het ras werd in 1956 officieel erkend door de FCI.

FCI groep

FCI groep

Groep 7 - Voorstaande honden (Pointer honden)

Rubriek

Uiterlijke kenmerken Bracco Italiano

 • Bracco Italiano
  Bracco Italiano
 • Bracco Italiano
  Bracco Italiano
 • Bracco Italiano
  Bracco Italiano

  Grootte Bracco Italiano

  Teef : 55 tot 62 cm

  Reu : 58 tot 67 cm

  Gewicht Bracco Italiano

  Teef : 25 tot 40 kg

  Reu : 25 tot 40 kg

  Vachtkleur Bracco Italiano

  Wit

  Vachttype

  Oogkleur Bracco Italiano

  Bruin

  Uiterlijke kenmerken Bracco Italiano

  De Bracco Italiano is harmonieus gebouwd, het is een stevige hond, nobel en elegant. Ze hebben een lang en soepel lichaam, een grote nek met keelhuid, een grote borst en een robuuste romp. Hun hoofd is hoekig met een onuitgesproken stop en uiteenlopende craniofaciale assen.

  Met hangende lippen en ovale ogen hebben ze een goedaardige uitdrukking. Hun oren zijn lang en hangen naar de achterkant van het hoofd.

  Goed om te weten

  Het is belangrijk om naar een goede fokker te gaan om een Bracco Italiano-puppy te kopen. Als dat niet het geval is, kun je een verlegen of koppige hond adopteren. Tegenwoordig is deze hond volgens een hoge standaard gefokt, zowel qua uiterlijk als qua arbeidsethos.

  Karakter

  • 66%

   Aanhankelijk

   Hier is een hond die weet hoe hij door iedereen geliefd moet worden; met een simpele blik kunnen ze zelfs de moeilijkste harten doen smelten.

   Hoewel deze pointer van nature onafhankelijk is, vinden ze het heerlijk om deel uit te maken van het gezin.

  • 66%

   Speels

   Spelen met een Bracco Italiano-puppy is een geweldige manier om met hun training te beginnen. Zelfs als ze ouder zijn, is het combineren van speelse maar educatieve spelletjes een geweldige manier om hun opleiding te verbeteren, vooral als ze fysiek en mentaal worden gestimuleerd en hun reukvermogen gebruiken.

  • 66%

   Rustig

   De Bracco Italiano weet thuis rustig te zijn, zolang ze maar voldoende bewegen. Aan de andere kant zijn ze op het jachtveld allesbehalve kalm en vertonen ze een uitzonderlijk niveau van uithoudingsvermogen en weerstand.

  • 66%

   Intelligent

   De Bracco Italiano beschikt over een aantal lovenswaardige vaardigheden die ze goed kunnen gebruiken wanneer hij wordt belast met verschillende activiteiten, vooral de jacht.

  • 100%

   Jager

   Deze staande hond is net zo goed aangepast aan bergachtige landschappen als aan open vlaktes: ze jagen met hun hoofd omhoog. 


   De Bracco Italiano is een veelzijdige en bekwame hond, die niet alleen genoegen neemt met het zijn van een pointer, maar ook een goede retriever is. Dit maakt ze de perfecte jachtpartner.

  • 66%

   Angstig/ wantrouwend tegenover vreemden

   De Bracco is zeer vriendelijk tegenover bekenden, maar kan afstandelijker zijn tegenover vreemden. Desondanks zijn ze vaak wel nieuwsgierig.

  • 66%

   Onafhankelijk

   Jachthonden zijn over het algemeen onafhankelijker dan andere soorten honden. Maar eenmaal in huis geadopteerd en eraan gewend, geniet de Bracco Italiano van het gezinsleven.

   Gedrag Bracco Italiano

   • 33%

    Kan goed alleen zijn

    Deze jachthond mag niet te lang alleen worden gelaten, vooral als hij niet gewend is om weg te zijn van zijn verzorger.

   • 66%

    Makkelijk op te voeden / gehoorzaam

    Oorspronkelijk had de Bracco Italiano vanwege slechte fokkeuzes de reputatie koppig en moeilijk te trainen te zijn. Tegenwoordig is het een ander verhaal: ze zijn erg volgzaam, opmerkelijk intelligent en begrijpen snel.

    Het zijn echter nog steeds jachthonden! Bij werkhonden is niets 100% gegarandeerd. Het is belangrijk om altijd waakzaam te blijven, regelmatig bijscholingen te geven en ze te blijven opleiden op een manier die hen fysiek en mentaal stimuleert.

   • 66%

    Blaft graag

    Ze hebben de neiging te blaffen als ze alleen zijn, als ze zich vervelen of zelfs als ze erg opgewonden zijn. Het is echter nooit too much.

   • 66%

    Neiging om weg te lopen

    Als ze iets interessants ruiken en niet aan de lijn zitten of in een goed omheind gebied kunnen ze de benen nemen.

   • 66%

    Neiging om dingen kapot te maken

    Deze werkhond heeft bijna constante stimulatie nodig om zich gelukkig te voelen. Hierdoor kunnen ze, als ze zich vervelen, destructief zijn om de tijd te doden.

   • 100%

    Eetlust

    Het zijn robuuste honden, maar kunnen extreem hebzuchtig zijn.

   • 66%

    Geschikt als waakhond

    Hun imposante gestalte kan een afschrikmiddel zijn, maar in werkelijkheid is de Bracco Italiano absoluut geen waakhond. Aan de andere kant kun je, net als bij veel honden, nooit echt raden hoe ze zullen reageren als er gevaar dreigt; je zou verrast kunnen worden door hun moed en gevoel voor bescherming.

   • 66%

    Geschikt als eerste hond

    Voor een eerste jachthond zijn ze aan te raden. Voor een eerste gezinshond zou het echter verstandiger zijn om er een aan te adopteren met minder jachtinstinct. Over het algemeen zijn werkhonden niet het meest geschikt voor beginnende verzorgers.

    Lees verder na de advertentie

    Advertentie laden ...

    Is het ras Bracco Italiano geschikt voor jou?

    Doe de test

    Levensstijl

    • 66%

     Kan de Bracco Italiano in een appartement leven?

     Deze hond kan zowel binnen als buiten leven. Ze passen zich aan elke levensstijl aan, zolang aan hun behoeften wordt voldaan.

     Als ze buiten leven en in de tuin slapen, wil je ze een eigen kennel geven, maar weet dat ze graag in de buurt van mensen zijn. Ze zouden het liefst de nacht binnen doorbrengen, dichter bij hun verzorgers.

    • 100%

     Behoefte aan beweging/ sportief

     Naast de reguliere jacht moet de Bracco Italiano zo vaak mogelijk rennen, bij voorkeur in het open landschap.

     Dus als je geen jager bent, is het belangrijk om nog steeds actief genoeg te zijn om deze Pointer-hond activiteiten te bieden waarmee hij al zijn energie kan verbranden: behendigheid, lange wandelingen, trailing, hondendansen, Canicross , fietsen met uw hond. 

    • 33%

     Kan goed mee op reis/ gemakkelijk te vervoeren

     Reizen kan ingewikkeld zijn vanwege hun grootte, zeker in het openbaar vervoer. 

     Gezelschap

     • 66%

      Kan een Bracco Italiano samen met katten?

      Voor een jachthond zijn ze erg vriendelijk, zelfs met andere kleine huisdieren. Houd er echter rekening mee dat om comfortabel met katten samen te kunnen leven, het noodzakelijk is dat ze als jonge puppy worden geïntroduceerd.

     • 100%

      Kan een Bracco Italiano samen met honden?

      Deze jachthond is zeer sociaal en kan goed overweg met andere honden. Pas wel op voor individuele gevallen van honden die niet goed met elkaar overweg kunnen.

     • 100%

      Is de Bracco Italiano een kindvriendelijke hond?

      Deze hond toont een oneindige hoeveelheid geduld met kinderen. Ze kunnen uren met kinderen doorbrengen, zolang ze maar gerespecteerd worden en niet behandeld worden als een knuffelige teddybeer of een gigantisch speelgoed.

     • 33%

      Is een Bracco Italiano geschikt voor ouderen?

      Omdat ze zo levendig zijn, zou deze hond niet geschikt zijn voor iemand die een tamelijk rustige levensstijl heeft.

      %}

      Wat kost een Bracco Italiano?

      De prijs van een Bracco Italiano varieert afhankelijk van afkomst, leeftijd en geslacht. Er zijn niet veel puppy's geregistreerd, dus als je een Bracco Italiano wilt kopen, sta je mogelijk op een wachtlijst. Ze kosten gemiddeld tussen de € 1000 en € 1200.

      Het gemiddelde budget dat nodig is om aan de behoeften van een hond van dit formaat te voldoen, bedraagt ongeveer € 45,- per maand.

      Verzorging

      Ze moeten regelmatig geborsteld worden, maar mogen niet gewassen, geknipt of geschoren worden.

      Haaruitval

      Hun korte vacht werpt matig af, wat nog duidelijker wordt tijdens de jaarlijkse rui. Dagelijks borstelen is nodig om het dode haar te verwijderen.

      Voeding Bracco Italiano

      Omdat hij zo groot is, zal het dieet van de puppy bepalen hoe hij groeit. Controles bij de dierenarts zijn belangrijk om een solide botstructuur tot in de volwassen jaren te garanderen.

      Twee maaltijden per dag is voldoende, maar aangezien de Bracco Italiano de neiging heeft om aan te komen, moet je ervoor zorgen dat het voedsel niet te rijk/vet is en de juiste verhoudingen heeft.

      Of het voedsel nu in massa geproduceerd is (hondenkoekjes) of traditioneel (rauw of zelfgemaakt), het moet in een ontspannen omgeving worden gegeten om een opgeblazen gevoel of maagtorsie te voorkomen.

      Gezondheid Bracco Italiano

      Hoe oud wordt een Bracco Italiano?

      Rond de 12 jaar oud.

      Sterk/ bestendig

      Dit is een sterke hond die over het algemeen in goede gezondheid verkeert.

      Kan goed tegen warmte

      Wees voorzichtig met te veel lichamelijke inspanning in de zomer: er moet voldoende water en een plekje in de schaduw aanwezig zijn.

      Kan goed tegen kou

      Dankzij hun vacht en robuustheid kunnen ze koude seizoenen probleemloos doorstaan.

      Neiging om snel aan te komen

      Let op hun dieet en zorg voor voldoende beweging. Zo kun je overgewicht voorkomen.

      Veelvoorkomende ziektes

      Geen bekende ziektes voor dit hondenras.

      Laat een reactie achter over dit ras
      Log in om een reactie te plaatsen