Aanbieding

Reddingshelikopter

Een hond is zichtbaar vanuit de lucht.

© YouTube / Küstenwache Inverness

Helikopter vliegt boven berg: als ze ver beneden een verdwaalde hond zien, zetten ze de reddingsactie in

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Een helikopter van de Schotse kustwacht was op een trainingsvlucht toen de piloot een hond midden op de berg zag en besefte dat hij snel moest handelen...

Dit gebeurde in 2019 in de stad Iverness, in Schotland, maar het verhaal is nog altijd indrukwekkend.De helikopter van de kustwacht ontdekte een heel bijzondere iets midden op de berg. Uit nieuwsgierigheid gingen de reddingswerkers een kijkje nemen en realiseerden zich dat het een puppy was die half bevroren in de sneeuw zat.


Hij was duidelijk erg bang en vertoonde ernstige tekenen van onderkoeling, dus hij had dringend hulp nodig. De redders van de Scots Guards aarzelden geen moment en daalden onmiddellijk af om de arme kleine harige in nood te helpen.Een van de reddingswerkers in de helikopter klom onmiddellijk naar beneden, stelde het arme hondje gerust en nam hem mee terug naar de helikopter.

Puppy Ben werd gered uit de sneeuw in de Schotse bergen. Kustwacht Inverness
Ben, de kleine harige pup, werd direct naar een dierenarts gebracht.

Toen ze eenmaal geland waren, brachten ze de pup naar de dierenarts ter controle en later werd de viervoeter herenigd met zijn bezorgde familie. De ondeugende was twee dagen geleden tijdens een wandeling ontsnapt en als vermist opgegeven.


De reddingsoperatie, die eruitziet als een scène uit een actiefilm, werd gefilmd door de camera van de helikopter. Ben's redding werd kort daarna door zijn redders op YouTube geplaatst.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen