Aanbieding

Vrouw wordt wakker gemaakt door hond, seconden voordat meteoriet in haar bed belandt

Hond en meteoriet op bed dog-wow

Hond Toby redde het leven van Ruth

© Bryan Bennett / Twitter & Ruth Hamilton / Facebook

"De kans dat dit gebeurt is klein, en ik ben blij dat ik nog leef". Ruth had op een nacht de schrik van haar leven, maar gelukkig was daar Toby die haar leven heeft gered. 

Door Sander Nelisse

Online sinds

Ruth Hamilton overleefde de inslag van een meteoriet die door haar plafond en slechts enkele centimeters van haar hoofd neerstortte, in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 oktober in de stad Golden (Canada) in het Brits-Colombia. 

Ruth's hond: haar held

Ruth is de trotse verzorgster van een lieve en attente reddingshond. Zijn naam is Toby. Sinds ze Toby heeft geadopteerd zijn ze onafscheidelijk. Toby doet alles om zijn nieuwe verzorgster te beschermen. 

Ruth lag op een nacht in bed te slapen, toen ze plotseling wakker werd omdat Toby blafte. Ze zocht er in eerste instantie niets achter, maar Toby bleef maar blaffen en werd langzaam geïrriteerd. Het leek alsof er iets aan de hand was.. 

"Hij blafte twee keer, alsof hij wilde zeggen: "Sta op!" vertelde Hamilton aan The Dodo. "Het was een luid geblaf. Mijn familie denkt nog steeds dat hij ervoor heeft gezorgd dat ik me omdraaide."

En het is maar goed dat hij blafte. 

Een meteoriet komt door het plafond!

Ruth was dus wakker geworden door het geblaf van haar hond en hoorde niet zo veel later een geweldige explosie. De Canadese zag, nadat ze het licht in haar slaapkamer had aangedaan, een gat ter grootte van een vuist, in haar plafond. 

Nadat ze contact had opgenomen met de politie, ontdekte ze een stuk zwarte steen op haar kussen, dichtbij waar ze zojuist nog lag te slapen. 

Volgens eerste indicaties van de Canadese politie zou de gevonden steen in het huis van Ruth Hamilton een meteoriet zijn. 

Geïnterviewd als onderdeel van dit onderzoek, bevestigden enkele werknemers in de buurt dat ze 's nachts een glanzende bal in de lucht hadden gezien volgens de Canadese krant. 

Volgens CTV News Vancouver is de kans dat een meteoriet inslaat op een huis 1 op 4 biljoen. Dankzij Toby is Ruth in staat om dit levend na te vertellen!

Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen