Aanbieding

Gevonden hond

Zwaar verwaarloosde hond gevonden in Rotterdam: dierenopvang geeft update

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds Bijgewerkt op

In Rotterdam is een trieste vondst gedaan. Men vond een mishandelde hond die er slecht aan toe is en waarschijnlijk werd gebruikt als fokteef. 

De viervoeter werd onlangs gevonden in Rotterdam aan het Erasmuspad op een schoolplein. De hond was er slecht aan toe en kon amper lopen vanwege de pijn in haar vergroeide poten. De melder heeft direct de dierenambulance gebeld die de hond hebben opgehaald en naar een dierenarts hebben gebracht. 

Sprake van verwaarlozing

"Ze loopt ook heel slecht, heeft amper nog spierkracht, is erg mager en heeft een vergroot hart. Er is echt sprake geweest van verwaarlozing, afschuwelijk", aldus een medewerker van Dierenopvangcentrum Vlaardingen tegenover het AD.  Helaas komt het vaker voor dat er honden worden binnengebracht die meerdere nestjes hebben gehad. De dierenarts denkt dat dat ook bij deze teef, een Old English Bulldog ook het geval is. "De arts van de spoedkliniek vermoed dat ze een leven in een kleine ruimte als fokteef achter de rug heeft", zo schrijft Dierenopvangcentrum Vlaardingen op hun Facebook.

Alles over het ras: de Old English Bulldog

Tumoren nog onderzocht

De hond wordt inmiddels goed verzorgd en heeft een warm nestje, voldoende eten en pijnstillers. De tumoren moeten nog worden onderzocht, maar hopelijk krijgt ze in de toekomst een fijn baasje. De hond is namelijk wel gechipt, maar de chip staat niet geregistreerd. 

Crowdfunding

Zoals wel vaker wordt er ook dit keer een crowdfunding georganiseerd om de medische ingrepen te bekostigen. "We gaan er alles aan doen om de hond beter te maken", zegt een medewerker van het opvangcentrum. Wil jij Vida ook helpen? Dat kan via deze link.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen