Aanbieding

Container

Er kwam geblaf en gepiep uit de container

© Wut_Moppie / Shutterstock

Brandweer Vaassen rukt uit na geblaf uit ondergrondse container: ze hadden nooit verwacht dit aan te treffen

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds Bijgewerkt op

Voorbijgangers in Vaassen hoorde afgelopen weekend hondengeblaf uit een ondergrondse container komen en alarmeerde direct de hulpdiensten.

Gepiep en geblaf

Afgelopen zaterdag hoorde voorbijgangers in Vaassen een wel heel alarmerend geluid. Vanuit een ondergrondse afvalcontainer klonk gepiep en geblaf waarop direct de hulpdiensten werden ingeschakeld. "De melder gaf aan dat ze geluid hoorde vanuit de afvalcontainer. Dus zijn we er heen gegaan", zo vertelt postcommandant Bas Treffers van de brandweer in Vaassen bij de Stentor

Niet de eerste keer

Bas Treffers vervolgt:" Toen we aankwamen was niet goed te zien of er daadwerkelijk een hond in zat. Je hoorde toen ook niets." Het zou niet de eerste keer zijn dat hulpdiensten uitrukken vanwege vals alarm. Dit gebeurde namelijk eerder in november toen een beveiliger alarm sloeg nadat hij tijdens zijn nachtdienst meerdere keren "Joehoe, hier ben ik, zoek me dan" hoorde. De politie ging met man en macht op zoek, maar het bleek uiteindelijk om een gedumpte Nijntje-pop te gaan. 

Het kwartje valt

Wanneer eenmaal de ondergrondse containers in Vaassen omhoog worden getakeld vallen de afvalzakken op grond. En dan valt het kwartje. Tussen de zakken vind de brandweer gelukkig geen echte hond, maar een speelgoedhondje. "Op het moment dat je de hond aanraakte, hoorde je het piepen en blaffen. Er was opluchting dat het hier om een speelgoedhond ging."

De knuffel is meegegaan naar de kazerne, als aandenken. De knuffel heeft zelfs al een naam, Fluffy. "Het is een stukje hilariteit, een positieve herinnering aan onze inzet, aldus Treffers. 

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen