Aanbieding

Hello Kitty is geen kat
© Chatwai Somwat / Shutterstock

Hello Kitty: kattenliefhebbers verontwaardigd na slecht nieuws

Door Kaami Kanje

Online sinds

De verrassende onthulling van het Japanse bedrijf Sanrio sloeg in als een bom. Talrijke fans wereldwijd lopen nu storm!

Deze onthulling van Sanrio ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum heeft de wereld van Hello Kitty-fans diep geschokt. Momenteel woedt er een hevige discussie over wat de "Hello Kitty"-figuur werkelijk voorstelt.

Volgens Sanrio is Hello Kitty namelijk geen schattige witte kat met een rode strik, zoals tot nu toe vaak werd aangenomen. In werkelijkheid is de figuur eigenlijk een klein meisje! Fans wereldwijd zijn verbijsterd door deze uitspraak.

 

Hello Kitty is helemaal geen kat!

Jill Koch, Senior Vice President voor Marketing en Merkbeheer bij Sanrio, heeft dit onthuld in de televisieshow Today. En ze had meteen de volgende verrassing in petto: Hello Kitty is niet eens Japans, maar Brits!

Volgens Koch komt haar familie uit een buitenwijk van Londen, waar ze samen met haar tweelingzus Mimmy, haar ouders en de huiskat van de familie, Charmmy Kitty, woont.

Fans over de hele wereld geschokt

Sanrio bevestigde dat Hello Kitty officieel de burgerlijke naam Kitty White draagt en in Engeland is geboren. De iconische figuur is eigenlijk een 8-jarig meisje.

Deze onthulling zorgde voor opschudding op sociale media. Veel langdurige fans zijn geschokt en ontkennen dat hun geliefde figuur een klein meisje en geen kat zou zijn.

"Hello Kitty is in mijn ogen een kat," schreef een X-gebruiker genaamd Carmen. Voor een andere gebruiker komt Hello Kitty duidelijk uit Japan, terwijl een andere verklaart: "Hello Kitty is sowieso een kat, met een huiskat."

Het gaat om een klein meisje

Zo heel verkeerd zitten de fans met hun gevoel dan ook niet. In de Japanse blog Kotaku gaf het bedrijf Sanrio toe: "Hello Kitty was gebaseerd op een kat. Het gaat te ver om te zeggen dat ze geen kat is. Hello Kitty is de personificatie van een kat."

 

Dit bevestigt ook de bedenker van Hello Kitty, Yuko Shimizu. Ze vertelde enige tijd geleden aan de BBC dat de inspiratie voor het figuur uit haar kindertijd kwam. Toen kreeg ze van haar vader een klein wit katje voor haar verjaardag.

Wie goed kijkt, valt inderdaad een belangrijk detail op: Hello Kitty wordt nooit op alle vier poten afgebeeld. Ze loopt en zit altijd als een tweevoeter...

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen