Aanbieding

koffer

Dit overkomt niet iedereen 

© LIGHTITUP / Shutterstock

Vrouw hoort vreemde geluiden in haar slaapkamer: als ze haar koffer opent ontdekt ze waarom (video)

Door Faïrouz Ben Salah Journalist

Online sinds

Onze redactrice Faïouz maakte wat heel bijzonders mee. Ze deed een bijzondere ontdekking in de koffer op haar slaapkamer.

Sommige moederpoezen zijn heel inventief, ik kan er zelf over meepraten. Ergens eind mei hoorde ik 's nachts zacht geritsel in mijn slaapkamer. Ik keek overal, maar niet in die ene zwarte koffer, want die stond op z'n kant en de rits was gesloten, dacht ik.

Gepiep

Maar het gepiep hield niet op. Toen ik er middenin de nacht wakker van werd wist ik zeker uit welke richting het geluid kwam. Tot mijn verbazing zaten er inderdaad een grijze zwerfpoes en twee kittens in de koffer. 

Die koffer is voor deze poes een bekend en zeker kraambed, want vorig jaar beviel ze er ook al in. Om het jonge nestje niet te storen, plaatste ik 'het kraambed' op een beschut plekje in mijn tuin. Als de tijd rijp is, zal de moeder de kittens helpen om op eigen benen te gaan staan, weet ik inmiddels uit ervaring.

In de jaren dat ik hier woon creëerde verschillende zwerfpoezen in mijn huis een comfortabel kraambedje. 

Kittens in koffer

De moederpoes heeft twee mooie wit gevlekte kittens op de wereld gezet.

Provisorische opvang

In de buurt van mijn huis, vlakbij de Tunesische hoofdstad Tunis, wonen veel, heel veel zwerfkatten.  De meesten ken ik inmiddels van gezicht, in mijn tuin zijn ze van harte welkom. 

Met sommige bouw je een hechte band op, met andere minder. Slimme katten weten inmiddels hoe ze via woonkamer of slaapkamer een beschut plekje kunnen vinden onder de bank of op mijn bed. Liefst zou ik deze tientallen dieren zelf opvangen, maar daar heb ik helaas geen ruimte voor. Wel zijn er gelukkig verschillende organisaties die zich voor de zwerfkatten inspannen. 

Bekijk hier een video van de schattige kittens:

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen