Aanbieding

Kat met peuter

Kat met peuter

© @rescuecatmittens / TikTok

Moederpoes die haar kittens verloor behandelt peuter als haar eigen baby (video)

Door Kaami Kanje

Online sinds

Callie werd door het asiel afgeschreven vanwege haar agressieve gedrag. Maar Julia zag iets in Callie dat anderen niet zagen en gaf haar een kans. 

Julia Stuller had nooit gedacht dat een ontmoeting met een 'onadopteerbare' kat haar leven zo drastisch zou veranderen. Callie, een kat met een ruwe geschiedenis, werd door het asiel afgeschreven vanwege haar agressieve gedrag. Maar Julia zag iets in Callie dat anderen niet zagen en besloot haar een kans te geven, ondanks de waarschuwingen.

Een moeilijk begin

Bij haar aankomst in haar nieuwe huis bleek Callie inderdaad moeilijk te hanteren. Ze was koppig en vijandig, wat Julia ertoe aanzette om dieper in Callie's verleden te duiken. Ze ontdekte dat Callie recentelijk twee kittens had verloren, een traumatische gebeurtenis die haar gedrag verklaarde. Dit besef gaf Julia meer geduld en begrip voor haar nieuwe huisgenoot.

De eerste tekenen van verandering kwamen toen Julia en haar man besloten om twee nieuwe kittens te adopteren. Callie nam de rol van zorgzame moeder op zich en haar gedrag begon langzaam te verzachten. Het echte keerpunt kwam echter toen Julia ontdekte dat ze zwanger was.

 

 

Tijdens Julia's zwangerschap toonde Callie steeds meer aanhankelijkheid. Ze leek aan te voelen dat er iets bijzonders gaande was en begon voor het eerst te spinnen en te kneden. De nacht voordat Julia's dochter werd geboren, was Callie buitengewoon lief, alsof ze wist wat er ging gebeuren.

Een onbreekbare band

Vanaf het moment dat Callie de pasgeboren dochter ontmoette, was er een onmiskenbare band. Ze was altijd in de buurt van de baby, knuffelde vaak en bleef kalm, zelfs wanneer Julia's dochter nog niet helemaal voorzichtig was. Callie heeft nooit krabben of bijten getoond en gedroeg zich altijd als een zachtaardige beschermer.

Julia's dochter, nu bijna twee, heeft een unieke vriendschap met Callie. Ze roept vaak "Callie knuffel" wanneer ze wil knuffelen en weet dat Callie haar speciale vriend is. Zelfs de meest beschadigde dieren kunnen liefde en zorg geven, zolang ze maar een kans krijgen.

Wij willen de Wamiz-lezers er op attenderen altijd voorzichtig te zijn wanneer (kleine) kinderen en huisdieren bij elkaar zijn. Zelfs het liefste huisdier kan onverwachts reageren omdat deze zich ongemakkelijk voelt door bijvoorbeeld plotselinge of ruwe bewegingen van het kind. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren. Houd daarom altijd toezicht tijdens de interactie tussen beiden.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen