Aanbieding

Voor slechts 1200 Euro werd het diertje thuis aan de deur afgeleverd.

Voor slechts 1200 Euro werd het diertje thuis aan de deur afgeleverd.

© House of Animals / facebook

Malafide hondenhandelaar opgepakt in Tilburg na geslaagde undercoveractie

Door Faïrouz Ben Salah Journalist

Online sinds

House of Animals zette een geslaagde undercover actie op om een broodfokker op te pakken. 

 Met hulp van House of Animals kon de Amsterdamse politie half oktober een malafide hondenhandelaar uit Tilburg arresteren.  De dierenorganisatie had de man al een tijdje in het vizier.

Een koopje

Toen House of Animals op een dag informatie kreeg over een doodzieke hond is actie ondernomen, vertelde medewerkster Karen Soeters aan omroep Brabant: “We zijn een undercoveractie gestart. We hebben een Pomeriaan (dwergkeeshondje) besteld in samenwerking met de politie”. Voor slechts 1200 Euro werd het diertje thuis aan de deur afgeleverd. ‘Een koopje’ als je weet dat een pomeriaan met stamboom van een erkende fokker tussen de 1500 en 3000 euro kost. 

De pup werd op keurig op de afgesproken dag en tijd in de Van Woustraat in Amsterdam gebracht. Met draaiende motor, herinnert Soeters zich. “Het hondje werd op de bijrijdersstoel vervoerd. De handelaar kwam zijn auto niet uit. Hij kreeg het geld en wij de hond”. 

Officieel zou het dwergkeesje in Bulgarije geboren, 23 weken oud en ingeënt zijn. Maar het meeste blijkt gelogen. De dierenarts die de pup onderzocht in het huis in de ‘Van Wou’ constateerde dat het beestje niet ouder dan 10 weken kan zijn. 

“Waarschijnlijk is ie zelfs maar acht weken oud. En een pup mag pas over de grens als ie 15 weken oud is”, vult Soeters aan. “Het was echt een heel klein hondje, een bolletje. De pup was helemaal verzwakt.”

Vals paspoort 

Tot woede van Soeters is er ook gerommeld met de inentingen. “De inentingen bij de papieren zijn allemaal vals, het waren gewoon gekopieerde stickers. Het hondje is niet ingeënt tegen hondsdolheid.” Heel gevaarlijk, waarschuwt de dierenactiviste “Nu kennen we die ziekte niet in Nederland maar door al die broodfokkers moeten we ons echt zorgen maken dat hondsdolheid de kop opsteekt in ons land.”

Zo lopen er volgens de mensen van House of Animals in Nederland nog tientallen broodfokkers rond, maar die malafide dierenhandelaren aanpakken is nog een heel gedoe, weet Soeters.“Via Marktplaats kennen we heel veel illegale puppyhandelaars, het is echt een goudmijn. Maar voordat we echt in actie kunnen komen, moeten we een dossier opbouwen.” En in het geval van de Tilburgse hondenhandelaar lukte dat via een tip van een dierenarts en het bestellen van een pup. 

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen