Aanbieding

dierendag

dierendag

© Eric Ward - Unsplash

Dierendag: dit zijn de 5 meest populaire hondenrassen op social media

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Speciaal omdat het dierendag is zetten we de populairste hondenrassen voor je op een rij! Benieuwd of jouw hondenras er ook bij staat? Lees snel verder.

Social media staan vol met video's en foto's van schattige honden. Maar welke rassen zien we het meest op platforms zoals Instagram en TikTok? Ter ere van Dierendag hebben we de vijf populairste hondenrassen op een rij gezet.

De Duitse online dierenwinkel Zooplus heeft onderzocht welke hondenrassen het meest voorkomen op social media door het aantal keren te tellen dat een ras werd genoemd met een ‘hashtag’ (#) op Instagram en TikTok. Let er wel op: voordat je besluit een hond aan te schaffen, bedenk dat het verzorgen van een hond veel verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Honden hebben veel zorg, aandacht en beweging nodig.

Transformeer je huisdier in een kunstwerk!
Probeer het nu!

5. Poedel – #poodle – 25,9 miljoen hashtags

De Poedel staat bekend om zijn sierlijke krullen en is ook nog eens hypoallergeen, wat ideaal is voor mensen met allergieën. Maar hun vacht vereist wel regelmatig onderhoud omdat deze snel in de klit raakt. Van oorsprong zijn poedels jachthonden, vooral voor watervogels, en hun naam komt van het Duitse woord ‘pudeln’, dat ‘spetteren’ betekent. Poedels zijn ook zeer intelligent en daarom populair in gehoorzaamheidswedstrijden en zelfs in het circus. Dankzij hun vriendelijke aard zijn ze geliefd als gezinshonden.

4. Mopshond – #pug – 27,3 miljoen hashtags

De Mopshond, ook wel Pug genoemd, is een klein hondje met een kenmerkend gerimpeld gezicht en gedrongen lijf. Ze zijn aanhankelijk en sociaal, en kunnen goed overweg met zowel kinderen als andere huisdieren. Hun korte snuit kan echter leiden tot ademhalingsproblemen. Het ras stamt oorspronkelijk uit China, waar ze werden gefokt door de adel. In Europa werden mopshonden vooral populair dankzij koningin Victoria van het Verenigd Koninkrijk.

3. Husky – #husky – 28,3 miljoen hashtags

De Husky staat bekend om zijn opvallende ogen, die vaak verschillende kleuren hebben. Op social media zie je ze vaak in winterse landschappen of ‘pratend’ in video's, wat hen erg populair maakt. Husky's zijn werkhonden met veel energie, gefokt in Siberië voor het trekken van sleeën. Ze zijn ideaal voor actieve mensen die graag buitensporten.

2. Bordercollie – #bordercollie – 33 miljoen hashtags

De Border Collie is een van de slimste hondenrassen, en dat zie je terug op social media waar video's van hun indrukwekkende trucjes veel worden gedeeld. Het ras komt oorspronkelijk uit de grensstreek tussen Schotland en Engeland en werd (en wordt nog steeds) ingezet als herdershond voor het hoeden van schapen. Dankzij hun intelligentie en werkvermogen zijn ze geliefd bij hondenliefhebbers.

1. Golden retriever – #goldenretriever – 42,3 miljoen hashtags

De Golden Retriever is veruit het meest populaire hondenras op social media. Met hun vrolijke en speelse karakter, gecombineerd met hun lieve uitstraling, zijn ze ontzettend fotogeniek. Dit ras werd gefokt door een Schotse jager die een hond nodig had die kon apporteren in het ruige terrein van Schotland. De golden retriever is niet alleen een geweldige gezinshond, maar wordt ook vaak ingezet als blindengeleidehond of therapiehond, wat hun populariteit alleen maar versterkt.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen