Aanbieding

Violet en Chloe

Chloe geadopteerd

© Matt Pickar / The Dodo

Vader vindt perfecte hond voor allergische dochter: haar droom is uitgekomen!

Door Kaami Kanje

Online sinds

Het verhaal begint met verlangen en eindigt met vreugde - het verhaal van Violet en haar langverwachte wens voor een hond.

Al zolang als ze zich kan herinneren, heeft Violet haar vader gesmeekt om een harige metgezel. Of het nu was tijdens een gesprek over school of bij het plannen van haar verjaardag, haar antwoord was altijd hetzelfde: "Ik wil een puppy!"

Het verlangen naar een hond begon al toen ze nog een baby was. Haar eerste beste vriend was Bailey, de hond van haar grootouders. Haar allereerste woord was "hond", nog voordat ze het woord "papa" uitsprak. Vanaf het moment dat ze Bailey ontmoette, was ze verliefd. Hij was haar metgezel tijdens wandelingen en wist haar altijd aan het lachen te maken. Maar Bailey was niet de enige; Violet was gefascineerd door alle honden die ze tegenkwam.

Helaas bracht het contact met honden ook risico's met zich mee. Violet was allergisch voor de meeste honden, wat niet alleen betekende dat ze er thuis geen kon hebben, maar ook dat ze hen moest vermijden. Dat was vooral moeilijk omdat haar zus Maisie wel met honden kon spelen.

Gelukkig veroorzaken sommige rashonden niet snel allergieën en kan ze prima met hen omgaan. Maar Violets ouders wilden niet zomaar een hond uit een fokkerij halen. Ze wilden een hond redden, één die perfect bij Violet en bij het gezin past. Dus begon de zoektocht naar een hypoallergene adoptiehond.

De jacht naar een hond begint

Het proces verliep niet zonder hobbels, maar Violets vader bleef optimistisch. "Het hoort allemaal bij het proces," zei hij. "Het maakt het alleen maar leuker als je de perfecte match vindt, niet alleen voor jou, maar ook voor de hond zelf."

En toen kwam eindelijk het verlossende nieuws: Chloe! Chloe, een Maltezer, was gevonden als zwerfhond in West-Texas en zat nu in een pleeggezin. Ze was de perfecte match voor Violet en het gezin.

Adoptiedag!

De dag van adoptie bracht een mix van opwinding en zenuwen met zich mee. Maar zodra Chloe haar nieuwe vader zag, rende ze op hem af. Op weg naar huis weigerde ze zelfs van zijn schoot af te komen.

Toen Violet en Maisie Chloe eindelijk ontmoetten, was het een en al vreugde. Chloe sprong en blafte van opwinding. De meisjes konden niet wachten om hun nieuwe zusje te verwelkomen.

Nu maakt Chloe deel uit van de familie. Het huis is gevuld met gelach, spelen en onvoorwaardelijke liefde. Violets droom is eindelijk uitgekomen, en Chloe heeft haar forever thuis gevonden.

Bekijk hier de video:

Wij willen de Wamiz-lezers er op attenderen altijd voorzichtig te zijn wanneer (kleine) kinderen en huisdieren bij elkaar zijn. Zelfs het liefste huisdier kan onverwachts reageren omdat deze zich ongemakkelijk voelt door bijvoorbeeld plotselinge of ruwe bewegingen van het kind. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren. Houd daarom altijd toezicht tijdens de interactie tussen beiden.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen