Aanbieding

hond strand

Een vrouw laat haar hond uit op het strand: een uitje dat ze bitter zal betreuren (video)

Door Kaami Kanje

Online sinds

De vrouw zal zich de wandeling met haar hond nog lang herinneren.

Op TikTok heeft @fritz_the_emotional_dog een video gedeeld die hij nog lang zal herinneren. Zoals vaak besloot de gebruikster haar hond te filmen tijdens een wandeling op het strand.

"Ik begreep het meteen"

Maar deze keer vertoonde het dier vreemd gedrag. Op afstand merkte haar verzorger op dat haar Duitse Herder-mix hond zich hevig begon te bewegen. Geïntrigeerd besloot ze dichterbij te komen en ontdekte dat het gedrag van haar huisdier niets te maken had met spelen.

 

 

Het bleek dat het dier zich aan het rollen was over een dood prooidier. In tegenstelling tot het baasje hadden internetgebruikers snel door dat de hond zich aan het slepen was over het karkas van een dood dier.

"Ik begreep meteen dat het iets doods was omdat mijn hond hetzelfde doet," schreef ene Aunt Jeen.

Maar waarom houden honden ervan om zich over kadavers van dieren te rollen? Er zijn verschillende theorieën over deze kwestie.

Zoals uitgelegd door de website Newsweek, denken sommigen dat de hond probeert zijn eigen geur te maskeren, terwijl anderen geloven dat het dier simpelweg aan andere roedelleden wil laten zien dat het een prooi heeft gevonden. Op deze manier kunnen andere honden zijn geur opsnuiven door zich te rollen over het kadaver van een prooidier.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen