Aanbieding

Victor en Hugo, de twee langharige zwerfkatten

Deze twee katten waren bevroren en hadden hulp nodig

© Exploits Valley SPCA Adoptables / Facebook

Ze proberen twee bevroren katten in de sneeuw te redden, maar keren slechts met één van hen terug

Door Kaami Kanje

Online sinds

Midden in een sneeuwstorm werden deze twee katten volledig getroffen door de kou.

In Canada werden twee katten gezien die duidelijk beste vrienden waren en worstelden met de kou en de sneeuw. Ondanks hun sterke band en troost die ze elkaar boden, was het niet genoeg om comfortabel te leven in het extreme weer. Het was dringend nodig om hen te helpen en een warm onderkomen te bieden.

De "Exploits Valley SPCA" werd benaderd om de twee langharige katten te vangen, en valkooien werden geplaatst. Hoewel beide katten gevangen konden worden, slaagde helaas een van hen erin om uit de kooi te ontsnappen en weg te rennen.

Ze vertrekken met slechts één kat

Hoewel ze ter plaatse uitgebreid zochten, vonden de reddingswerkers geen spoor van de weggelopen kat. Ze keerden dus terug met slechts één dier, genaamd Victor, een prachtige roodharige kat die eindelijk in veiligheid werd gebracht.

Na jaren op straat te hebben geleefd, was Victor erg van streek door plotseling te worden opgesloten. Zijn gezondheidstoestand was slecht: zijn vacht zat vol klitten en hij was niet erg schoon. Dankzij de zorg van de verenigingsteams ontspande hij echter snel en veranderde hij zijn houding volledig. Uiteindelijk werd hij erg vriendelijk en liefdevol, wat een succesverhaal was voor het opvangcentrum. Maar er ontbrak nog steeds iets aan dit mooie verhaal: zijn vriend die nog steeds buiten was.

De vrijwilligers van de vereniging gaven echter niet op en bleven doorgaan met hun zoektocht om de andere kat te vangen. Na 28 dagen volharding slaagden ze eindelijk in hun missie: ze vingen de andere kat, genaamd Hugo. Hij kon eindelijk in veiligheid worden gebracht en genoot van een warm mandje en een goede maaltijd. 

Net als zijn vriend Victor, die vies en verwaarloosd was, kan hij nu eindelijk vaarwel zeggen tegen dit ellendige leven en het geluk ontdekken. Bij zijn aankomst was hij nerveus, net als zijn beste vriend, maar dankzij het werk van de vrijwilligers van het asiel zal hij snel ontspannen.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen