Aanbieding

geredde chihuahua uit vuilnis

De hond kwam een beschermengel tegen

© Policía Local Vigo

Man gooit zijn gewonde Chihuahua in de vuilnisbak: hij wil geen 700 euro aan dierenartsenkosten betalen

Door Kaami Kanje

Online sinds

De hond werd gered door een 24-jarige jongeman die iets zag bewegen in het afval.

Toco ging binnen enkele uren van leven naar dood en weer terug. Hij werd gevonden in zakken in een vuilnisbak en dankzij een 24-jarige jongeman die daar die dag in januari voorbij kwam, kon hij gered worden. 

Hij besloot hem in de vuilnisbak te gooien

De hond, een Chihuahua, was gewond voordat hij bij het vuil belandde. Zijn verzorger, een 54-jarige buurman, bracht hem naar de dierenarts voor behandeling. De kosten van de verwondingen bedroegen 700 euro.

De verzorger nam een beslissing: hij haalde de hond weg en beweerde dat een bevriende dierenarts voor hem zou zorgen. Onderweg koos hij ervoor "de hond in zakken te stoppen en hem in de vuilnisbak te gooien, denkend dat hij dood was", aldus zijn verklaring aan de lokale politie.

De dader erkende dat hij "zeer slecht had gereageerd" op de situatie. Nu riskeert hij een boete van 50.000 euro voor dierenmishandeling.

Toeval heeft Toco gered

De Chihuahua werd op miraculeuze wijze gered. De 24-jarige jongeman die hem vond, was beroofd van zijn heuptas en dacht dat de dief het in de container had gegooid. Terwijl hij aan het zoeken was, zag hij een bewegende zak en ontdekte dat het een hond was, dus belde hij het noodnummer.

Hij merkte de verwondingen op die Toco over zijn hele lichaam had, dus bracht hij hem naar een kliniek en hier komt het tweede toeval: het was dezelfde kliniek als waar de hond enkele uren eerder was behandeld.

De hond was ernstig gewond en had dringend een operatie nodig. De jongeman bood aan voor de hond te zorgen en de kosten van 700 euro voor de dierenarts te betalen.

Aangevallen door een andere hond

Het onderzoek maakte het mogelijk om de verzorger van de hond te identificeren, die verklaarde dat de Chihuahua werd aangevallen door een andere hond die ook van hem was, een Amerikaanse Akita, en dat is de reden waarom Toco ernstige verwondingen opliep.

Gelukkig bevestigde de lokale politie dat de Chihuahua "op dit moment gelukkig is hersteld van zijn verwondingen".

perro-chihuahua-rescatado-vigo
Toco, de hond, wordt vastgehouden door zijn redder. ©Lokale Politie Vigo
Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen