Aanbieding

Uitgehongerde hond
© Stichting voor de Bescherming van Dierenrechten EX LEGE/Facebook

Verwaarloosde hond wacht op de dood in het bijzijn van haar zogenaamde familie: de beelden zijn schokkend (video)

Door Kaami Kanje

Online sinds

Niemand toonde interesse in de stervende teef, hoewel haar kennel op een opvallende plek op het perceel stond, zichtbaar voor bezoekers.

Menselijke wreedheid kent geen grenzen. Gelukkig zijn er mensen die zich inzetten om de wereld een betere plek te maken.

Niets anders dan huid en botten

De Stichting voor de Bescherming van Dierenrechten EX LEGE deelde een ontroerend verhaal op haar Facebookpagina.

Bastaardhond Saba wachtte op de dood in het bijzijn van haar zogenaamde familie. Ze was extreem verwaarloost en verkeerde in een staat van onderkoeling. Haar botten waren bedekt met slechts een dun laagje huid.

Een lege maag en spierverlies zorgden ervoor dat het dier niet eens de kracht had om op te staan. Saba wachtte op de dood, die uiteindelijk haar lijden zou beëindigen.

Gelukkig was het lot van Saba nog niet bezegeld. Het hondje werd gered door een vrijwilliger van de Stichting voor de Bescherming van Dierenrechten, die liefdevol voor haar zorgde.

Kijk hier naar de beelden van haar redding:

Een enorme verandering

In slechts 7 weken tijd na de interventie was het hondje onherkenbaar veranderd! Ze heeft weer vlees op haar botten en spieren, is vrolijk en houdt van contact met mensen.

Dieren hebben zo weinig nodig om gelukkig te zijn. Het enige wat ze nodig hebben is een liefdevol persoon en een kom vol eten. En toch zijn er over de hele wereld veel viervoeters die zelfs dit noodzakelijke minimum voor het leven niet hebben.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen