Aanbieding

Een wachtende mopshond

De mopshond lijkt te beseffen dat zijn vriend niet terugkomt

© fongleon356 / Shutterstock

Dit hondje brengt zijn eerste nacht door zonder zijn overleden beste vriend: zijn reactie is hartverscheurend (video)

Door Kaami Kanje

Online sinds

Na een heel leven van vriendschap moest deze hond afscheid nemen van zijn beste vriend, en dat breekt ons hart.

Het verlies van een huisdier is een vreselijke beproeving. En hoewel het natuurlijk moeilijk is voor de verzorgers van het verdwenen dier, geldt dit ook voor de andere dieren in het huishouden.

Eind januari 2023 kwam helaas een einde aan de vriendschap tussen een kleine Mopshond genaamd Alfie en een Golden Retriever genaamd Dudley. Op 15-jarige leeftijd was Dudley aan het einde van zijn leven gekomen en keerde niet terug van zijn bezoek aan de dierenarts.

Met een al zwaar hart keerde Hannah, zijn jonge 19-jarige verzorgster, terug naar huis zonder deze hond die haar sinds haar kindertijd had vergezeld. Ook al probeerde ze haar verdriet te verwerken, de terugkeer naar haar kleine Mops brak haar hart in duizend stukjes.

Zijn eerste nacht zonder zijn beste vriend

Alfie, die erg close was met Dudley en gewend was om bij hem te liggen in hun gedeelde mand, lijkt te hebben begrepen dat zijn beste vriend niet meer terug zal komen.

Zittend en onbeweeglijk, kijkt de kleine hond naar de grond en lijkt volledig verloren. Om zijn verdriet te delen, en misschien een beetje te verlichten, besluit de verzorgster van de kleine mopshond de scène te filmen en te delen op haar TikTok-account.

Kijk hier naar hartverscheurende video:

@hannahgrattonn Life is so unfair. I wish my dogs didnt have to leave me🐾🪽 #childhooddog #petloss #dogloss #greif ♬ Moonee - El

De video is door bijna 4 miljoen mensen bekeken en heeft tranen veroorzaakt bij velen. Als hondenouders voelen we ons al wanhopig in dit soort situaties, maar hoe leg je aan een kleine hond uit waarom zijn vriend is verdwenen?

Hoewel sommigen praten over antropomorfisme, wordt de vraag over rouw bij soortgenoten nog steeds besproken in wetenschappelijke kringen. Veel voorbeelden tonen aan dat bepaalde diersoorten, met name apen, specifieke reacties vertonen bij het overlijden van een metgezel, en een studie uit 2022 bij honden toonde duidelijke gedragsveranderingen na het overlijden van een soortgenoot.

Toch blijft het moeilijk om te bepalen welke gevoelens onze geliefde dieren ervaren, en sommige gedragingen kunnen een andere verklaring hebben die nog moet worden vastgesteld. Om een hond te helpen het overlijden van andere dieren in huis beter te begrijpen, zijn er een paar tips om de trauma te beperken.

In elk geval lijkt het duidelijk dat zelfs als de kleine Alfie niet noodzakelijk heeft begrepen dat zijn vriend is overleden, zijn afwezigheid alleen al een grote verandering is in het leven van de kleine hond. Gelukkig zijn dieren vaak flexibeler dan wij, en dit kleine mopshondje zou normaal gesproken snel herstellen van deze emoties.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen