Aanbieding

12-jarige en pleeghond
© Anita Diamantopoulou / The Dodo

12-jarige jongen redt 4800 levens: zijn verhaal is hartverwarmend (video)

Door Kaami Kanje

Online sinds

In een hartverwarmend en inspirerend verhaal is een 12-jarige jongen een echte held geworden voor asielhonden, waarbij hij 4800 levens heeft gered.

De ontroerende video, gedeeld door The Dodo, legt een aangrijpend moment vast waarin de jongen afscheid neemt van zijn pleeghond, Bolt. "Ik ga je missen. We hebben veel plezier gehad samen," zegt hij om de band uit te drukken die ze deelden.

Bolt, die als een piepkleine puppy bij de familie van de jongen kwam, was uitgegroeid tot het worstelmaatje van de jongen. Het afscheid is bitterzoet, maar de jonge held vindt troost in het feit dat Bolt naar een geweldig gezin gaat. Dit is slechts een van de vele honden die de jongen in de loop der jaren heeft geholpen.

De vreugde van geven: het perspectief van een kind

Opmerkelijk genoeg begon deze jonge dierenvriend voor dieren al op vierjarige leeftijd aan zijn reis toen hij ontdekte dat honden zonder thuis misschien naar de hemel zouden moeten gaan. Met vastberadenheid besloot hij er iets aan te doen. Samen met zijn ondersteunende moeder begonnen ze dierenasielen te bezoeken om video's te maken die de kans vergrootten dat deze honden liefdevolle families zouden vinden.

Hun focus in de asielen ligt vaak op de angstigere en gesloten honden, en sommige van deze honden vinden tijdelijke onderdak bij het gezin, waar ze worden opgevangen totdat een permanente familie wordt gevonden. Na een jaar video's te hebben gemaakt, lanceerde het duo in 2015 Project Freedom Ride. Het doel van het project is om honden uit gebieden met een hoog aantal doden, zoals Texas, naar regio's te transporteren waar meer potentiële adoptanten zijn, zoals Washington.

Sinds de oprichting heeft Project Freedom Ride met succes meer dan 4800 honden gered door middel van transportinitiatieven, impactvolle video's en pleeginspanningen. De toewijding van deze jonge dierenvriend en zijn moeder heeft een domino-effect gecreëerd, waardoor vreugde en hoop zijn gebracht aan ontelbare honden die anders een onzekere toekomst tegemoet zouden gaan.

Bolts gelukkige start in zijn nieuwe thuis

Terwijl de video de laatste momenten met Bolt vastlegt, zorgt de jongen ervoor dat het een speciale dag is en trakteert hem op zijn favoriete traktaties bij een drive-through. "Ik ga je missen, Bolt. Je gaat het geweldig hebben met je nieuwe familie," zegt hij. Het feestje mag dan voorbij zijn, maar het is het begin van een nieuw hoofdstuk voor Bolt wanneer ze bij zijn nieuwe thuis aankomen. 

Het verhaal eindigt met Bolt die deel uitmaakt van een liefdevol gezin met nieuwe hondenbroertjes of -zusjes. De vreugde en blijdschap die van Bolt uitstralen in zijn nieuwe omgeving brengen immense voldoening voor de jonge held: "Hij is zo gelukkig, wat mij dan weer gelukkig maakt."

Bekijk hier de video:

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen