Aanbieding

honden en kattenvoer

honden en kattenvoer

© Huisdierenbazaar

Prijzen rijzen de pan uit: honden- en kattenvoeding 42% duurder in twee jaar

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Alles wordt duurder, energie, boodschappen en uitjes, maar ook honden- en katten(h)ouders ondervinden de gevolgen van de inflatie. 

Een Schokkende Sprong: 42 Procent Prijsstijging in Twee Jaar voor Dierenvoeding

Hondenverzorgers en kattenliefhebbers hebben de financiële druk op hun portemonnee ondervonden door een aanzienlijke stijging in de kosten van voeding voor hun geliefde huisdieren. In slechts twee jaar tijd is de prijs voor honden- en kattenvoeding met maar liefst 42 procent gestegen, wat voor velen een onaangename verrassing is.

Testaankoop Onthult: Hondenbrokken Stijgen met 36,12 Procent in Twee Jaar

De onthulling van deze schokkende prijsstijging kwam van Testaankoop, die meldde dat de prijs van hondenbrokken in twee jaar tijd met ruim een derde, precies 36,12 procent, is gestegen. Hoewel er enige troost is in de vorm van een vertraging in de snelheid van prijsstijgingen, blijft het feit dat een zak hondenbrokken eind december 'maar' 3,84 procent duurder was dan een half jaar eerder, en slechts 2,74 procent meer dan drie maanden ervoor. Ook kattenvoeding ontkwam niet aan deze prijsstijging en werd in dezelfde periode aanzienlijk duurder.

Verklaring voor Duizelingwekkende Prijsstijging

Testaankoop biedt verschillende verklaringen voor deze "duizelingwekkende prijsstijging". Volgens hen worstelt het aanbod om de vraag bij te houden vanwege de schaarste aan hoogwaardige grondstoffen. De kosten van ingrediënten, verpakkingen, houten pallets voor transport, het transport zelf en zelfs energie zijn allemaal gestegen, en deze kosten worden begrijpelijkerwijs doorberekend aan de consument.

Alternatieven voor Betaalbare en Gezonde Voeding

Ondanks deze prijsstijging benadrukt Testaankoop dat gezond voer niet duur hoeft te zijn. "Als je verder kijkt dan de merknaam en de hippe verpakking, zijn er betaalbare opties beschikbaar," aldus Testaankoop. Voor honden benadrukken ze dat voeding zoals de 'Orlando paté met kip' van Lidl beter kan scoren dan duurdere alternatieven, zoals het voer van het trendy merk Edgard Cooper. Bij kattenvoeding zijn duurdere producten over het algemeen beter, maar er zijn ook betaalbare opties met goede voedingswaarde, zoals het droogvoer 'Juliet High Premium Rijk aan Kalkoen', dat slechts 3,99 euro per kilogram kost. Daarnaast kan het altijd de moeite lopen om online prijzen te vergelijken om zo jouw favoriete voer voor de scherpst mogelijke prijs te kopen. 

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen