Aanbieding

Hond in de sneeuw

Een verhaal dat harten doet smelten!

© Tahoe PAWS & TLC 4 Furry Friends / Facebook

Skiër vindt een verdwaalde Pitbull in een sneeuwhoop: het verhaal van de hond is buitengewoon

Door Kaami Kanje

Online sinds

De eigenaar van Russ, een 3-jarige Pitbull-mix, verwachtte geen gelukkig einde. Hier is het ongelooflijke verhaal van deze kleine moedige hond.

In augustus 2021 dwong een majestueuze bosbrand genaamd Caldor honderden bewoners in de regio van Lake Tahoe in Californië om te evacueren. Velen verloren hun huizen, anderen verloren dierbaren.

Ricardo Rodriguez was aan het kamperen met zijn vrienden, samen met zijn 3-jarige hond genaamd Russ. De Pitbull-mix was bang weggelopen en werd niet meer teruggevonden. Ricardo heeft urenlang naar hem gezocht en alle lokale asielen gebeld om de vermissing van zijn trouwe vriend te melden.

In de storm

Na verscheidene maanden was de winter aangebroken en daarmee grote sneeuwstormen in de bergen van de Sierra Nevada. Halverwege december van datzelfde jaar merkte een skiër bij Twin Peaks (ten westen van South Lake Tahoe) een opgerold hondje op in de sneeuw, bij een boom.

Nadat hij de aanwezigheid ervan op Facebook had gemeld en enkele lokale dierenwelzijnsorganisaties die zich inzetten voor het zoeken en redden van vermiste dieren, trok het bericht de aandacht van Wendy Jones van Tahoe Paws en TLC Furry Friends. Ze was op dat moment bezig met een andere reddingsoperatie, maar ze schreef twee vrijwilligers aan om de zaak te onderzoeken. Leona Allen en Elsa Gaule gingen ondanks de kou en het late uur op zoek naar de hond.

Hulp is onderweg!

De vrijwilligers, uitgerust met sneeuwschoenen, reddingsuitrusting en een slee, hebben het dier gelokaliseerd, dat echter bewegingloos in de sneeuw lag. Het leek te laat te zijn, maar de twee meiden waren enthousiast toen de hond zijn ogen opende en zijn kop oprichtte!

Zodra ze hem op de slee hadden gekregen, begonnen ze aan de zware afdaling met de bijna onderkoelde hond, tussen hoge sneeuw en weinig licht.

Hond geïdentificeerd

Toen de vrouwen eindelijk bij de dierenarts aankwamen na twee uur reizen, werd ontdekt dat de viervoeter een microchip had: zijn eigenaar kon dus geïdentificeerd worden!

Ricardo kon niet geloven dat Russ nog leefde! Wat een ontroerend verhaal!

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen

reactie

  • Anonieme gebruiker
    Anonieme gebruiker
    Wat geweldig dat zijn hond gevonden is geworden
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

1 reactie op 1