Aanbieding

hond in pension
© screenshot video AD

De toekomst van Snoetje ziet er niet bepaald rooskleurig uit nadat haar verzorger haar achterlaat in pension

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

In het hart van Oss verblijft Snoetje al zeven maanden in een pension, haar baasje lijkt spoorloos. De trouwe viervoeter hunkert naar liefde en aandacht.

Ze kan er niets aan doen, ze is niet angstig of zenuwachtig. Haar vacht laat echter te wensen over. Snoetje, een hond die slechts verlangt naar warmte, aandacht, en een zacht mandje. Ze werd zeven maanden geleden voor een week naar het pension gebracht, maar haar verzorger, dat oorspronkelijk sprak over een kort verblijf, lijkt van de aardbodem verdwenen.

Onbegrip en frustratie bij pensionhouder Tonies

Pensionhouder Piet Tonies, die al 42 jaar het dierenhotel Jaonenhoef runt, begrijpt niet hoe mensen hun huisdieren zo kunnen behandelen. Op 14 juni werd Snoetje gebracht, samen met een Labradorpup. De eigenaresse, die midden in een verbouwing zat, beloofde Snoetje na een week op te halen. Dit gebeurde echter niet. Tonies, verbaasd over dit gedrag, heeft herhaaldelijk geprobeerd contact op te nemen, maar tevergeefs.

Onbetaalde rekening en een eenzame hond

De rekening voor Snoetjes verblijf loopt inmiddels op tot over de tweeduizend euro, maar de eigenaresse laat niets van zich horen. Tonies heeft eerder met gedumpte honden te maken gehad, maar elke keer raakt het hem diep. De hond heeft veel te verduren in het pension, waar Tonies haar graag een warm thuis zou bieden. De eigenaresse lijkt echter vastbesloten Snoetje niet te herplaatsen, ondanks de aangeboden mogelijkheden.

Dibevo reageert op zeldzaam geval

Dibevo, de branche-organisatie voor dierenpensions, geeft aan dat gevallen zoals die van Snoetje zeldzaam zijn. Jaarlijks worden in Nederland ongeveer dertig- à veertigduizend honden in een pension geplaatst. In uitzonderlijke situaties, wanneer een verzorger verdwijnt of niet meer voor het dier kan zorgen, kan een plaatsing langer duren dan gepland. Het eigendomsrecht van de hond blijft echter bij de eigenaar, wat soms tot complexe en emotionele situaties leidt.

@ad_nl Wat sneu 😢 Zeven maanden geleden werd Snoetje door haar baasje voor een week naar een pension gebracht. Daar zit ze nu nog steeds. En dat is volgens pensionhouder Piet niet eens het ergste. Hij kan er met de pet niet bij, dat mensen zo met hun hond omgaan. #hond #dogtok #dogtiktok #dogsoftiktok #fyp #foryou #voorjou ♬ origineel geluid - AD.nl

Snoetje is voor alsnog niet te adopteren, maar wist je dat er vele honden zijn die s'nachts helemaal alleen zijn? Adopteer een puppy of hond! We hopen dat alles snel weer goed komt voor arme Snoetje!

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen