Aanbieding

Twee honden weigeren de plek te verlaten waar ze hun familie voor het laatst zagen
© Jean Tarry/ The Dodo/ Facebook

Twee honden weigeren de plek te verlaten waar ze hun familie voor het laatst zagen

Door Kaami Kanje

Online sinds

Voor altijd onafscheidelijk.

Suzette Hall, de oprichter van Logan's Legacy, redt dagelijks honden in Orange County, Californië. Maar een bepaalde oproep was bijzonder.

De persoon die haar belde, meldde de aanwezigheid van twee kleine honden in de omgeving, waarvan het gedrag haar zorgen baarde.

Dramatische verlating

Het bleek dat de twee kleine honden waren achtergelaten door hun vorige familie. Alsof het niet genoeg was dat ze niet van hun plek wilden komen en voortdurend op hun verzorgers wachtten, weigerden ze absoluut om van elkaar te scheiden.

Suzette Hall vertelde aan The Dodo: "Ze liepen letterlijk constant heen en weer, nooit, maar dan ook nooit van elkaar gescheiden."

Buren probeerden herhaaldelijk Pongo en Lily, zoals de honden later werden genoemd, te overtuigen om hun huizen binnen te gaan zodat de honden konden schuilen of iets konden eten, maar niets werkte.

Na een paar onsuccesvolle pogingen bereidden bezorgde buurtbewoners een slaapplaats, eten en water voor de honden direct op straat voor, op de plek waar de honden niet weg wilden gaan. Vervolgens namen ze contact op met alle bekende asielen. Dat is toen Hall van de hele situatie hoorde.

Zodra ze het volledige verhaal hoorde, begreep ze dat het redden van deze honden niet gemakkelijk zou zijn. Het vangen van twee honden is meestal moeilijker dan het vangen van één. Gelukkig bleek al snel dat Hall de nodige hulp zou hebben: een andere lokale redder genaamd Chloe nam ook de zaak in eigen handen.

Gezamenlijke reddingsactie

"Ik besefte dat Chloe op zoek was naar mensen die bereid waren voor de honden te zorgen", schreef Hall op Facebook. "We slaagden erin contact te leggen. Er is niets beters dan samenwerken om levens te redden." Hall en Chloe begonnen onmiddellijk met hun gezamenlijke inspanningen.

Eerst werd er een val opgezet voor de honden met lokkende traktaties. Iedereen hield zijn adem in terwijl ze Pongo en Lily naar de val zagen komen.

"[Pongo] ging snel de val in", schreef Hall, "maar de tweede hond was wantrouwend. Toch bleef ze bij haar vriendin."

Na het vangen van Pongo in de val probeerde Lily bij hem te blijven, maar uiteindelijk trok ze zich terug naar de aangrenzende achtertuin. Het reddingsteam nam enkele kinderhekjes mee die worden gebruikt bij het vangen van honden en volgde haar.

Toen Lily zich onder de auto verstopte, gebruikten de reddingswerkers hekken om haar ontsnapping te blokkeren. Al snel was Lily veilig in de armen van Hall, terwijl haar beste vriend Pongo de hele situatie nauwlettend in de gaten hield vanuit een nabijgelegen kennel.

"Deze honden zijn zeer sterk aan elkaar gehecht", zei Hall. "Ze waren mager, bang en tegelijkertijd lief."

De honden werden samen naar een tijdelijk huis gebracht, waar ze hulp en noodzakelijke verzorging kregen. Vandaag zijn ze gelukkiger dan ooit, maar ze zoeken nog steeds naar een thuis voor altijd. Het is moeilijk omdat ze niet van elkaar kunnen worden gescheiden, maar Hall hoopt dat hun droom binnen handbereik is.

Deze twee honden hebben een team van reddingswerkers dat niet zal opgeven totdat ze de perfecte familie voor hen hebben gevonden. Dat creëert al een soort magie. "Samenwerken zorgt voor wonderen", schreef de reddingswerker. En wij geloven erin!

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen