Aanbieding

Uil zit overdag onder het hek

Man merkt een vreemde vorm in de tuin op. Hij komt dichterbij en vindt een buitengewoon diertje

Door Kaami Kanje

Online sinds

Toen de man zijn honden in de tuin liet, realiseerde hij zich al snel dat het geen goed idee was. Onder het hek zat een vreemd dier.

Een mooie en zonnige decembermaand: het zou bijna zonde zijn om binnen te zitten. Dat dacht een inwoner van Long Island ook, die besloot met zijn honden de tuin in te gaan.

Toen hij de deur achter zijn huisdieren dichtdeed, besefte hij meteen dat het geen goed idee was.

We weten dat deze dieren bestaan, maar we zien ze zelden

Onder het hek zat een vreemd dier die hij nog nooit eerder had gezien. Toen hij dichterbij kwam, merkte hij dat het... een uil was!

Een jonge uil zat daar verschrikt en bewegingloos. Het was onduidelijk waarom ze ervoor koos om haar thuis in de boomtop te verlaten en dat nog wel overdag. Gelukkig belde de man om hulp.

 

 

Toen Frankie Floridia van Strong Island Animal Rescue League ter plaatse kwam, trok hij handschoenen aan en benaderde de uil voorzichtig. Verrassend genoeg was de vogel helemaal niet bang en liet zich helpen.

De uil werd overgebracht naar het Sweetbriar Nature Center, waar ze werd onderzocht. Gelukkig had ze geen verwondingen. Waarschijnlijk was ze gescheiden van haar familie en wist ze niet wat ze verder moest doen. Zodra de uil weer helemaal gezond is, zal ze weer worden vrijgelaten.

Bron: Strong Island Animal Rescue League

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen