Aanbieding

Een dakloze hond kijkt naar het rioolrooster

Een dakloze hond bewaakt dagelijks het rioolrooster

© Screenshot YouTube / Incredible Stories

Dakloze hond staart dag na dag naar riool: wanneer de brandweer het opent, kunnen ze hun ogen niet geloven

Door Kaami Kanje

Online sinds

Deze dakloze hond zat urenlang op de stoep en staarde naar het rioolrooster. Uiteindelijk besloten voorbijgangers de brandweer te bellen.

Een vrouw genaamd Annie merkte een dakloze hond op tijdens haar dagelijkse route. Het dier stond stil bij de slagerij en wilde niet bewegen. Dus ging de vrouw naar de winkel en kocht een bot voor hem.

In het begin was de hond wantrouwend en hield hij afstand van Annie. Maar het rommelen in zijn maag overtuigde hem om de vrouw te vertrouwen en het lekkers van haar aan te nemen.

Vast in een riool

De volgende dag zag Annie de hond weer op dezelfde plek. Ze kocht wat vleeswaren voor hem. Maar in plaats van het meteen op te eten, gooide de hond het in het rioolrooster. Het leek erop dat dit helemaal niet per ongeluk ging!

Annie keek in het rioolrooster en belde meteen om hulp. De brandweer kwam ter plaatse en opende het rooster. Het bleek dat er vijf kleine kittens in het riool zaten. Waarschijnlijk waren ze daar door de regen naartoe gespoeld, en de dakloze hond leek te weten dat de kittens hulp nodig hadden. Hij deelde zijn eten met hen en waakte over hen.

Annie besloot de kittens mee naar huis te nemen en voor ze te zorgen totdat ze opgroeiden en een permanent huis konden vinden. Toen ze de kleintjes oppakte en zich omdraaide om naar huis te gaan, riep ze nog naar de hond: 'Kom op, het is tijd om naar huis te gaan!' Op deze natuurlijke manier heeft ze de dappere viervoeter geadopteerd.

 

 

Internetgebruikers zijn vol lof over deze geweldige hond. Een YouTube-gebruiker schreef:

“Het trieste is dat mensen niet met elkaar kunnen communiceren, maar zwerfhonden en kittens elkaars behoeften en verlangens beter begrijpen. De onbaatzuchtigheid van deze hond, om hongerig te zijn en toch zijn maaltijd te delen (zonder te weten of het de laatste zal zijn of niet), was prachtig.”

Het is moeilijk om hier niet mee akkoord te gaan. We hebben nog veel te leren van dieren.

Bekijk deze video:

 

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen