Aanbieding

Zwarte kat verstopt zich op tapijt
© black_cat_ig - Instagram

Alleen mensen met een uitstekend gezichtsvermogen kunnen de kat in dit filmpje vinden

Door Emely van Schalkwijk Vertaler | Content writer

Online sinds

Een katteneigenaar daagde de kattenliefhebbers van het internet uit om te proberen haar kat te vinden in een breinbrekende Instagramclip.

Geplaatst door black_cat_ig_, toont de korte video een klein zwart katje dat zich verstopt op een tapijt met dezelfde kleur. Met de titel, 'Anyone found him?' wordt kijkers gevraagd om de kat te vinden.

Het is niet gemakkelijk. In feite is het zo goed als onmogelijk. Gelukkig besloot de eigenaar de kijkers een hint te geven.

Waar is de kat?

Ze vragen het katje om te knipperen en plotseling lichten een paar felgroene ogen het tapijt op. En je kunt nog net de vage vorm van een kitten zien.

Meer dan 51.000 mensen vonden het bericht leuk. Duizenden lieten reacties achter en het lijkt erop dat de meerderheid van de kijkers net zo in de war was als wij.

"Je kunt het pas zien als ze zijn naam noemen, zo oneerlijk," postte een persoon.

"Het is moeilijk," zei een ander. "Godzijdank voor die aanwijzing. Ik zou eindeloos hebben gezocht."

Het black_cat_ig account is gewijd aan het geven van zwarte katten de aandacht en liefde die ze verdienen. Het staat vol met schattige video's en foto's die laten zien hoe speciaal en mooi zwarte katten zijn.

Helaas worden zwarte katten vaak over het hoofd gezien door adoptanten.

De visuele kenmerken van zwarte katten kunnen ervoor zorgen dat ze minder opvallen op adoptiefoto's of in asielen, omdat ze niet dezelfde opvallende markeringen of kleuren hebben als andere katten.

Liefde voor zwarte katten

Misvattingen over hun gedrag, zoals agressiever of afstandelijker, dragen ook bij aan lagere adoptiecijfers. Een andere factor is de perceptie dat zwarte katten niet zo uniek of speciaal zijn als katten met een kleurrijke vacht of patronen. En dit is gewoon niet waar.

Gelukkig is deze houding aan het veranderen. Veel asielen en adoptiebureaus zetten zich actief in om de adoptie van zwarte katten te bevorderen. Zwarte katten hebben nu zelfs hun eigen dag. 

Black Cat Appreciation Day wordt elk jaar op 17 augustus gehouden en erkent en viert de schoonheid, uniciteit en charme van zwarte katten. Het promoot ook hun adoptie en verhoogt het bewustzijn over hun belang en waarde als geliefde metgezellen.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen