Aanbieding

optische illusie
© tlhicks713 - Twitter

Welk dier zie jij in deze afbeelding? Deze optische illusie heeft het internet veroverd

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Ben jij klaar voor een nieuwe uitdaging? Deze raadselachtige optische illusie zal je gezichtsvermogen zeker op de proef stellen.

Internetgebruikers zijn verbaasd over deze optische illusie die door Tom Hicks op Twitter is geplaatst. Het lijkt alsof er 2 dieren in de afbeelding verstopt zitten. Welke zie je eerst? Ben je klaar om je gezichtsvermogen op de proef te stellen?

Zie je een kat of een eland? 

Afhankelijk van hoe je hersenen werken, zie je ofwel een kat of een eland op deze foto. Tom Hicks voegt toe: "Welk dier je ook als eerste ziet, maakt geen deel uit van de afbeelding, het is slechts een optische illusie gecreëerd door je eigen brein."

Internetgebruikers van over de hele wereld zagen deze afbeelding en trokken veel verschillende conclusies over de verborgen dieren. Terwijl de meerderheid de afbeelding van een kat zag, zagen anderen helemaal geen dieren! Sommige gebruikers merkten alleen de kat of de eland op wanneer ze één oog sloten of naar de afbeelding vanuit een bepaalde hoek keken.

We vroegen onze collega's op kantoor wat ze zagen, en sommigen zagen de kat meteen, terwijl anderen gewoon geen dier zagen. Het hangt allemaal af van de hoek van de afbeelding - dus als je naar de foto kijkt, vergeet dan niet om de afbeelding vanuit verschillende hoeken te bekijken.

Deze puzzel, die snel viraal ging, is gebaseerd op de lateraliteit van de hersenfunctie van een persoon. Dit betekent dat iemands brein eerder geneigd zal zijn om een bepaald dier op te merken op basis van of hun brein links- of rechtszijdig is. Er wordt gezegd dat linkshandige denkers meer logisch en analytisch zijn, terwijl rechtshandige denkers meer creatief en intuïtief zijn. Dat kan je helpen bepalen welke kant van je brein sterker is.

Helaas is niet onthuld welk dier verwijst naar welke zijde. Ook al hebben psychologische theorieën over de lateraliteit van de hersenen bevestigd dat functies worden uitgevoerd door verschillende delen van de hersenen, het idee dat mensen een sterkere zijde (links of rechts) hebben, is weerlegd.

Laat het plezier beginnen

Genoeg gepraat over wetenschap en de hersenen, laten we eens kijken welk dier je ziet in deze optische illusie. Zal het de kat of de eland zijn? En onthoud, probeer naar deze afbeelding te kijken vanuit verschillende hoeken.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

So did you see the cat or the moose?
Log in om een reactie te plaatsen