Aanbieding

Verwaarloosde hond genadeloos van 6 meter hoge brug in het water geworpen: ooggetuige aarzelt geen moment
zie afbeeldingsinformatie
© Facebook VWZ Dieren in Nood

Verwaarloosde hond genadeloos van 6 meter hoge brug in het water geworpen: ooggetuige aarzelt geen moment

De redactie

Online sinds

Je wilt deze advertentie delen:

Slechts twee dagen geleden op 16 september, had deze Belgische hond het geluk aan zijn zijde, want er waren meerdere alerte zielen ter plekke om hem te redden.

Een opmerkzame man zag zaterdagavond 16 september hoe een kleine Maltezer hond tegen de reling van een brug over het Zuid-Willemsvaartkanaal klapte, net over de grens bij Born in Limurg. "Vervolgens werd het dier van op minstens 6 meter hoogte in het kanaal gedumpt."

"Ik zat te vissen niet ver van de brug en zag een auto stoppen", zegt ooggetuige Giovanni Cafaro uit Maasmechelen zijn verhaal.

"De bestuurder stapte uit en wilde de hond in het water gooien. De eerste keer mislukte dat en gooide hij het dier tegen de reling."

Toen ik dat zag, heb ik niet nagedacht en ben ik in mijn auto gesprongen." 

Giovanni achtervolgde de auto van de man die de hond in het water had gegooid tot aan een huis. Onderweg heeft hij de politie gebeld. "Toen ben ik direct terug naar het kanaal gereden om de hond te redden. Ik was als eerste onder de brug. Na mij is nog een koppel aangekomen dat het tafereel van wat verder zal gezien hebben. Samen zijn we langs de waterkant gaan zoeken." 

De reddingsactie

De hond leefde nog, maar kon niet zelf uit het water komen. De vrouw van het koppel in het water gesprongen om het hondje te helpen uit het water te komen. "We hebben de hond afgedroogd tot de politie en de dierenopvang ter plaatse waren", aldus Cafaro. 

Vzw Dieren in Nood (Dino) uit Kinrooi (Belgë) vangt het hondje momenteel op. Volgens de vzw is de hond geboren in 2018.  Het gaat naar omstandigheden goed met het beestje. Hij is super lief, maar erg mager. De Maltezer zit vol met wonden, kale plekken en zijn vacht zit vol met klitten. Er is duidelijk niet goed gezorgd voor hem voor zijn voormalige verzorgers.

"Elke dag verbazen we ons meer en meer over hoe harteloos en egoïstisch ons menselijk ras kan zijn." 

Politie onderzoek

"De politie vroeg me om een beschrijving van de man. Ik heb hen perfect kunnen aanwijzen bij welk huis ik hem zag stoppen. Er ging een hoop adrenaline door me heen. Het enige dat ertoe deed was de man pakken en te weten komen wie het was. Ik hoop dat ik een goede daad heb gedaan, zowel voor het hondje als voor het gerecht. Nu moeten zij hun werk doen." 

De politiezone Maasland voert inmiddels een concreet onderzoek. De redder van het hondje kon de verdachte aanwijzen. We vragen dan ook om de onderzoekers hun werk te laten doen." Wij van wamiz hopen dat de dader wordt gepakt en krijgt wat hij verdiend voor deze verschrikkelijke daad.

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen