Aanbieding

hond knuffelt knuffelbeest

De fotograaf legde dit ontroerende beeld vast in de straten van Houston.

© Forgotten Dogs of the 5th Ward / Facebook

Achtergelaten hond laat knuffel niet los: de waarheid achter de foto zorgt voor tranen

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Vrijwilligers van een dierenwelzijnorganisatie vonden midden op de weg een achtergelaten hond met een knuffelbeest. Hier is het verhaal achter deze foto.

Yvette Holzback, een van de vrijwilligers van de Forgotten Dogs van het 5th Ward Project, is gewend om foto's te maken die even triest als waar zijn in de stad Houston, Texas.
Al vijf jaar legt de fotograaf de zwerfhonden van de stad vast op beeld en deelt deze met haar volgers op haar Facebook-account.

Een bijzondere foto trekt de aandacht

Tranen vloeien nog altijd bij de fotograaf als ze zich het beeld herinnert van een zwerfhond die haar knuffelbeest knuffelt.
Volgens de vrouw hadden de voormalige verzorgers het huis moeten verlaten nog voordat ze een kind zouden krijgen.

De foto van de hond ontroert

Yvette nam de foto tijdens een wandeling om de zwerfhonden te voeren en besloot deze te gebruiken om aandacht te vragen voor zwerfhonden.
"Iedereen was ontroerd door de foto, ze wilden weten wat er met de hond was gebeurd en wat ze konden doen om haar te helpen", zei Yvette.

Zowel Yvette als haar volgers waren oprecht geïnteresseerd in wat er met het trieste hondje en haar oude knuffelbeest was gebeurd.
Dus, wetende dat het na zoveel maanden onwaarschijnlijk was dat de hond en haar speeltje nog op die plek te vinden waren, probeerde Yvette een antwoord te vinden.

Ontvang het laatste nieuws en tips van Wamiz!
Abonneer je op de nieuwsbrief

Calvin, de reddende engel

Maanden na het maken van de foto keerde ze terug naar de plek waar ze de hond toen had gezien. Het dier was verdwenen, maar vond in plaats daarvan een man genaamd Calvin, 89 jaar oud. Yvette liet hem de foto van de hond zien en vroeg of hij wist waar de hond was.
Het bleek nu Calvin zijn hond te zijn, een van de vele die hij van de straat had gered. Calvin geeft zoveel om deze honden dat hij in de zomer ijs voor ze koopt, zodat ze koud water hebben om af te koelen.
Een buurvrouw vertelde Yvette ook dat ze Calvin vaak thuis ziet komen van de winkel met zware zakken hondenvoer op zijn schouders.
Helaas was de hond al een hele tijd niet meer gezien: "Calvin zei dat hij geen idee had wat er met hem was gebeurd en dat hij dat graag zou willen weten", legt Yvette uit op Facebook.
Hieraan voegde ze toe: “Terwijl we praatten, kon je zien hoe pijnlijk het voor hem was. Je kon duidelijk zien dat de beste man van de hond hield.'

Meer nieuws over...

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen