Aanbieding

barbie en haar hond

Steeds weer verschijnen er honden in de Barbie-kosmos

© Mattel

Barbie en haar honden: speelgoed, namen, tekenfilms, films... Alles wat je moet weten!

Door Mae White

Online sinds

Deze zomer wordt roze! De bioscoopfilm van Barbie heeft een enorme hype veroorzaakt rond de stijlvolle pop, en vooral dierenfans hebben nu veel vragen.

Over de top, behoorlijk gek en natuurlijk knalroze: de Barbie live-action film draait eindelijk in de Nederlandse bioscopen en heeft het absolute potentieel om een zomerblockbuster te worden. Voor velen is het nu al een cultfilm.

Geen wonder, want de populariteit van de modepop met de grote googly-ogen en de lange benen, geproduceerd door het Amerikaanse bedrijf Mattel, is ongebroken sinds haar eerste verschijning in 1959.

Veel mensen weten dat Barbie een grote paardenfan is. Maar hoe zit het met andere viervoeters? Heeft Barbie honden?

Barbie weetjes: iedereen kent de modepop

Het succes van Barbie wachtte duidelijk niet op de release van de film dit jaar met Margot Robbie en Ryan Gosling in de hoofdrollen. De in 1959 geboren modelpop werd al snel een cultfiguur en tegenwoordig kent iedereen haar. Maar er zijn misschien nog een paar dingen die je niet over haar wist. 

  • De echte naam van Barbie is Barbara Millicent Roberts, naar de dochter van haar maker. Ken is simpelweg de naam van de zoon van de maker. 
  • Barbie en Ken gingen in 2004 uit elkaar en kregen in 2011, op Valentijnsdag, weer een relatie. In de tussentijd had Barbie een relatie met een zekere Blaine Gordon. 
  • Ze is geboren in het fictieve stadje Willows, Wisconsin.
  • Haar beste vriendin is Christie. 
  • Elke 3 seconden wordt er ergens in de wereld een Barbiepop verkocht. 
  • Barbie is verkrijgbaar met zwart haar, maar de blonde versie verkoopt beter. 
  • Er is een Pantone kleur voor Barbie roze: PMS 219.
  • In 1997 behaalde de Deens-Noorse band Aqua een nummer 1-hit in 35 landen met hun kleurrijke en nogal ironische nummer "Barbie Girl". 
  • Elk meisje bezit gemiddeld zeven van deze poppen.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat er niet alleen talloze computerspelletjes en hoorspelen over Barbie zijn, maar dat er momenteel ook bijna 50 animatiefilms op de markt zijn.

En wat veel grote en kleine Barbie-fans leuk zullen vinden: Ook hier spelen honden vaak een belangrijke rol!

Heeft Barbie honden?

Barbie is een grote dierenvriend en heeft tijdens haar avonturen veel kleine metgezellen aan haar zijde gehad. Een van haar eerste honden was Mylord, een Toy Poedel die in de jaren 1980 verscheen. Daarna kwam Sequin en hij is een trotse Poedel. Zoals het een stijlvol poppenmodel betaamt, is Sequin natuurlijk een Franse poedel - Parijs is tenslotte dé modemetropool bij uitstek. Barbie's trouwe viervoeter verschijnt voor het eerst in de animatiefilm "Barbie - Fashion Magic in Paris".

Later voegt een nieuw hondje zich bij de cast: de bruine puppy Taffy, die zich aanvankelijk grote zorgen maakt of Barbie hem wel leuk zal vinden.

Ontvang het laatste nieuws en tips van Wamiz!
Abonneer je op de nieuwsbrief

Bestaat er een Barbie met een hond speelset?

In het poppenuniversum van Mattel zijn er verschillende Barbie-poppen te verkrijgen met schattige hondjes en in verschillende variaties. De Barbie met hond speelset is verkrijgbaar in twee versies: een blonde, lichtgetinte Barbie met een bruine hond gemodelleerd naar een Golden Retriever, en een brunette, donker getinte pop met een lichtgetinte viervoeter.

Veel accessoires, van kommen tot borstels, zijn inbegrepen. Bovendien heeft dit naamloze teefje een zoete verrassing bij zich.

Bestaat er een Barbie met een puppy?

De grote verrassing is de speciale Barbie met hond speelset: Barbie met een teefje die is zwanger van drie schattige puppy's. Model Barbie kan helpen bij de bevalling door op de rug van de teef te drukken.

Als je de kleine hondjes na de geboorte ook nog afveegt met een koude handdoek, maak je een bijzondere geboorte zichtbaar.

Als er modeverplichtingen zijn, kan Barbie ook op pad met de kleine pups - met behulp van een draagdoek, die ook deel uitmaakt van de set.

Hoe heten de honden van Barbie?

Barbie's eigen honden uit de animatiefilms heten Sequin en Taffy. Er zijn ook de puppies DJ (bruin) en Honey (lichtbruin), maar deze twee zijn eigenlijk van Barbie's broers en zussen Skipper en Chelsea. In het animatieavontuur "Barbie and Her Sisters: The Great Dog Adventure" gaan Barbie en Skipper, Stacie en Chelsea op bezoek bij hun oma en krijgen ze de puppy's mee.

Hoe heet het liedje met Barbie's honden?

Een liedje uit "Barbie en haar zusjes: het grote hondenavontuur" is een absoluut aanstekelijk deuntje dat talloze fans heeft verrukt. Het heet "The greatest day" en kwam uit in 2015. Het poppy, vrolijke en absoluut opzwepende nummer duurt 2:38 minuten.

Barbie en Chelsea worden genoemd als de uitvoerende artiesten, maar het is helaas niet bekend wie hun stemmen aan de twee heeft geleend.

Hoeveel honden had Barbie?

Volgens de films heeft Barbie zelf maar één hond, maar in het roze universum van de populaire pop zijn er talloze andere sets en personages met viervoeters. Zo is er de set "Badplezier" met een hond en natuurlijk de nodige badaccessoires. 

Het assortiment bevat ook een hondenoppas Barbie (Barbie Dogwalker) met verschillende honden, een puppy speelset inclusief een klimhuis voor de schattige kleintjes, een dierensalon en alles wat nodig is voor een echte hondenzwemwedstrijd - inclusief een startglijbaan.

Als dat nog niet genoeg is, zijn de hondenbuggy speelset, het puppyfeestje of het "Puppy Adoptie" pakket inclusief adoptiecertificaten misschien wel iets voor jou. Fans van Ken kunnen Barbie's eerste vriend ook in een nieuwe rol beleven: als hondentrainer met een compleet behendigheidsparcours.

Een barbie met een hond die kan poepen

De Barbie "Walk and Potty Pup" set heeft een echte bijzonderheid. De vrolijke blonde en zoals altijd onberispelijk gestylde pop heeft niet alleen haar hond bij zich, maar ook een poepschepje. De lichtbruine harige neus kan niet alleen zelf lopen, maar ook poepen - als je op de staart van de hond drukt.

Verrassend realistisch voor een anders roze wereld. Maar fabrikant Mattel streeft al jaren naar meer realisme in de Barbie-kosmos.

Ook interessant:

Meer nieuws over...

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen