Aanbieding

marquis de windhond

Marquis heeft voor alsnog niemand die hem wilt!

© Dierenasiel Waalwijk

Ik ben Marquis en zit al een jaar in het asiel nadat ik gevonden was: waarom wilt niemand mij adopteren?

Door Faïrouz Ben Salah Journalist

Online sinds

Vertrouwen is voor hem nog een dingetje. "Maar als hij je eenmaal kent dan kruipt hij zowat in je" Waarom wilt niemand Marquis adopteren? 

De driejarige Marquis is de allerliefste hond ter wereld, vinden de mensen van het dierenasiel Waalwijk. Toch zoekt hij intussen al weer een jaar een nieuwe familie.

Waarom zit deze arme hond toch nog steeds in het asiel?

Niet geschikt voor strooptochten 

Je kunt het niet zien, maar zijn verleden heeft diep effect effect op hem tot vandaag de dag. Marquis heeft het uiterlijk van een volwassen Windhond, maar is net zo onzeker en aanhankelijk als een jong puppy. Ooit wilden mensen hem vermoedelijk inzetten om te stropen, want daar zijn de meeste windhonden heel geschikt voor. (ja zelfs in Nederland gebeurd dit!) Maar Marquis is daar te zacht voor. Dus moest hij maar weg, dachten zijn vorige verzorgers. En op een dag werd deze lieverd eenzaam aangetroffen werd in de buurt van Waalwijk. Dat was ruim een jaar geleden.  

Emotionele verwaarlozing 

Intussen heeft Marquis veel geleerd in het asiel. Mensen dichterbij laten komen, aan de riem lopen, niet overal zijn behoefte doen. Alleen: een verleden vol emotionele verwaarlozing schut je niet zomaar van je af. Het gaat erom wat er niet gebeurde in die eerste jaren van zijn leven, wat hij niet kreeg, maar zo hard nodig had. Hij is rustig, nooit agressief en kan zichzelf goed vermaken. Maar deze lieverd heeft nog steeds de neiging zich terug te trekken van anderen. Hij kan in een rustige setting met andere honden samen zijn. Katten zou hij na kunnen jagen vanwegen zijn achtergrond. Nu zoekt hij lieve mensen met het geduld en de tijd om zijn vertrouwen te winnen en hem te leren leven. Denk jij Marquis een veilig nestje te kunnen bieden? 

Kijk hier naar een filmpje van Marquis:

Ander nieuws: Hond die opgesloten zit zonder eten en drinken laat iedereen woedend achter

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen