Galgo

Andere namen : Galgo Español, Spaanse windhond

Foto: volwassen hond ras Galgo
Geverifieerd door een dierenexpert
Commentaar Delen

Levensverwachting

De Galgo heeft een levensverwachting van 10 tot 14 jaar.

Karakter

Grootte

Groot

Volwassen afmetingen

Teef 60 tot 68 cm
Reu 62 tot 70 cm

Volwassen gewicht

Teef 25 tot 30 kg
Reu 25 tot 30 kg
Vachtkleur
Zwart Rood
Vachttype
Kort
Oogkleur
Bruin
Goed om te weten

Meer informatie over de Galgo

Oorsprong en geschiedenis van de Galgo

De Spaanse naam is Galgo. Blijkbaar komt deze term van "gallicus"; dus hun voorvader zou een Gallische windhond zijn die in de 6e eeuw voor Christus bij de Kelten leefde en vanuit Frankrijk naar Spanje kwam. Hoewel het zeker is dat het ras al bekend was in het oude Romeinse rijk, is er geen enkel bewijs van hun voorgangers. Het is waarschijnlijker dat de galgo afstamt van oosterse windhonden die vanuit Afrika naar Spanje kwamen. Misschien werden Greyhounds ook gekruist, want de galgo's lijken erg op dit Spaanse hondenras.

FCI-Rasgroep en sectie van het ras de Galgo

  • Groep 10 - Windhonden

  • Section 3 : Short-haired Sighthounds

Opvoeding van de Galgo

Deze honden zijn zeer zeldzaam en wanneer ze worden geadopteerd gebeurt dit meestal via een vereniging die mishandelde honden uit Spanje opvangen. De opvoeding van zo'n hond is natuurlijk anders dan die van een pup zonder trauma. 

Je hebt veel geduld nodig en de opvoeding moet zachtaardig zijn. Bij een oudere adoptie moet je rekening houden met hun verleden, een stabiele en veilige omgeving bieden en zeker voldoen aan hun bewegingsdrang en nooit geweld gebruiken. 

Ze hebben een sterk karakter dat een behoorlijk strikte en samenhangende opvoeding vereist. 

Aankoopprijs en onderhoudskosten van de Galgo

De prijs van een Galgo varieert afhankelijk van de herkomst, leeftijd en geslacht. Het is erg moeilijk om de prijs van een Galgo puppy te achterhalen omdat ze in Nederland nauwelijks voorkomen.

Er zijn echter veel clubs die volwassen Galgo's bemiddelen die zijn misbruikt of in de steek gelaten. De prijzen zijn daarom verschillend afhankelijk van de club, het verleden van de hond en het trauma dat ze hebben, evenals de veterinaire kosten die je moet plannen op korte, middellange en lange termijn.

Het gemiddelde budget dat nodig is voor de fysieke behoeften van een hond van deze omvang is ongeveer € 40 / maand. Daarnaast zijn er andere mogelijke kosten voor veterinaire behandeling die in overweging moeten worden genomen als de hond is mishandeld.

Wil je een hond van het ras Galgo?

Helaas...
Er is momenteel geen adoptieaankondiging voor de Galgo ...

Dieren ter adoptie

Is het ras de Galgo geschikt voor jou?

Doe de test
Laat een reactie achter over dit ras
Log in om een reactie te plaatsen
Je wilt dit adoptieprofiel delen: