Aanbieding

trieste rood en witte honden in kennel

León weet niet waar hij dit aan verdiend heeft.

© Sociedad Protectora de Animales y Plantas de Málaga - Facebook

Ze adopteren een hond uit het asiel: 48 uur later doen ze hem iets onvergeeflijks aan

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Vrijwilligers van een Spaanse kennel kunnen nog steeds niet geloven wat hun adoptanten dit arme hondje hebben aangedaan.

Werknemers van de Sociedad Protectora de Animales y Plantas in Malaga, Spanje deelden een geval van verlatenheid dat hun hart in duizend stukken brak.

Ongeveer 1 jaar geleden bezocht een gezin het asiel met de bedoeling een hond te adopteren. Volgens de vrijwilligers leek het erop dat de langverwachte kans voor het dier eindelijk was aangebroken.

Maar 48 uur later...

De familie nam León, zoals de hond wordt genoemd, in huis in de hoop hem te behandelen als een lid van de familie. 48 uur later werd het dier als afval afgedankt.

"Ze hebben León niet eens twee dagen de tijd gegeven om zich aan te passen... Nog geen 48 uur later is hij terug bij ons", zeiden de vrijwilligers boos.

León is terug in de kennel

De vrijwilligers verzekerden dat ze alles aan hen hadden uitgelegd en wezen er ook op dat ze de hond meerdere keren gingen bezoeken voordat ze hem adopteerden. Helaas waren de uitleg of bezoeken nutteloos, aangezien ze hem bij het minste of geringste terugbrachten!

Na deze laffe daad was de kleine hond bedroefd en leek hij zich af te vragen wat hij deed om dit te verdienen

Een hond adopteren is een verantwoordelijkheid

Na het trauma dat León heeft opgelopen, heeft het asiel een oproep gelanceerd om het bewustzijn over adoptie te vergroten. Voor de vrijwilligers is dit onbaatzuchtige gebaar een verantwoordelijkheid:

“Een hond adopteren is een verantwoordelijkheid. Een dier is geen speelgoed. Het is een levend wezen dat geduld, genegenheid en tijd nodig heeft om zich aan te passen".

En ze gooien er nog een paar mooie woorden uit over Léon:

“Het is jammer dat ze je niet wilden ontmoeten om te begrijpen wat een geweldige hond je bent. Maar we zullen niet opgeven. We zullen blijven zoeken naar die speciale familie zoals jij en die je zo verdient, die je de tijd geeft om je aan te passen en die je vooruit wil zien gaan."

Wil jij een hond adopteren voor het leven? Kijk op onze adoptiepagina!

Lees meer:

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen