Aanbieding

bruno de kat

Bruno terug in het asiel

© Montville Animal Shelter New Jersey - Facebook

Kat wordt teruggebracht naar asiel: de reden maakt iedereen sprakeloos

Door Faïrouz Ben Salah Journalist

Online sinds

Katten worden nogal eens afgeschilderd eigenwijze en onafhankelijke diva’s. Nou, dat gold niet voor Bruno. Kat Bruno was volgens zijn verzorgers ‘te aanhankelijk', en moest terug naar het asiel. 

Het stond er écht: op Facebook liet een asiel in New-Jersey, Amerika weten dat één van hun katten, Bruno weer in het asiel woonde en een nieuwe familie zocht. Zijn vorige adoptiefamilie vond de kat, na precies een week, toch een beetje te lief.. 

Liefde op het eerste gezicht

Tussen Bruno en zijn nieuwe verzorgers leek eerst het liefde op het nieuwe gezicht, schreef het Amerikaanse asiel Montville Animal Shelter. Alleen: de moeder en dochter hadden nooit eerder hun leven met een kat gedeeld. Misschien raakte ze daarom overrompeld door zoveel liefde. ‘Ze zeiden dat hij te aanhankelijk was, altijd op hun schoot wilde zitten, hen overal bleef volgen, en constant kopjes gaf voor kusjes en knuffels’, schrijft het asiel. Ook zou het beestje te speels zijn geweest door zijn 'avond-zoomies'. Al die aandacht kostte zijn verzorgers teveel tijd, schreef de krant USA Today. De moeder werkte thuis en Bruno leidde haar steeds maar af. Hij zou ‘schattig’ zijn, maar ook ‘afleidend’ en ‘aandacht zoekend’. En het meisje kon niet meer slapen omdat het gezelschapsdier op haar bed sliep en de hele nacht om knuffels bedelde..

Verdrietig 

Snel na Bruno’s terugkeer in het Asiel viel het een van de medewerkers op dat hij er een beetje verdrietig uitzag. Zodoende besloot ze het bijzondere verhaal te delen op Facebook. Al gauw stroomde de reacties binnen. Voor dat ze het wisten, lagen er liefst vijftig nieuwe aanvragen om Bruno te adopteren, zoiets maakt het asiel naar eigen zeggen zelden mee. En de kat heeft daarom nu alweer een nieuwe familie gevonden. Huisgenoten die niet overrompeld raken door zijn ‘aanhankelijke gedrag’. Mooi is ook de spinn off. Na het bericht op Facebook ontving het asiel tientallen reacties. Inmiddels hebben bijna alle katten nieuwe huisgenoten gevonden.

Wil jij ook een dier adopteren? Bekijk hier de dieren ter adoptie in Nederland 

Meer verbazingwekkende verhalen:

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen