Aanbieding

Kat in dierenasiel met grappig bord

Eerlijkheid duurt het langst

© Oromocto and Area SPCA - Facebook

Dierenasiel gaat viraal nadat personeel een meedogenloos eerlijke beschrijving op hok plaatst

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Een dierenasiel hanteerde de 'eerlijkheid duurt het langst'-benadering bij het herplaatsen van een brutale kat met een gedragsprobleem. En het werkte!

Max de kat ziet er schattig en onschuldig uit. En in veel opzichten is hij dat ook echt. Hij houdt van knuffelen en was een favoriet van veel van de mensen die in de opvang van Oromocto en Area SPCA werkten.

Maar hij heeft ook een (zeer) brutale kant. En mocht je toch aan de verkeerde kant staan, dan laat Max je dat weten.

Kleine kat, grote mond

De unieke 'communicatie'-strategie van Max is eenvoudig maar doeltreffend. Als hij niet blij met je is, zal deze knorrige kat met zijn poot naar je uithalen. En verwacht geen excuses achteraf.

Het personeel van het asiel wist dat er een speciale verzorger nodig was met de instelling om met Max om te kunnen gaan. Dus toen het erop aankwam om een nieuw huis voor Max te vinden, probeerden ze niet te verbergen wie hij was.

In plaats daarvan plakten ze een hilarisch (en eerlijk) bordje op het hok van Max. Op het bord stond: "Het is _ dag(en) geleden dat ik voor het laatst iemand zonder reden een klap heb gegeven."

Vervolgens vulde het personeel het aantal dagen in dat Max niemand had geslagen.

Hij kwam nooit verder dan 4 dagen. We zeiden al dat het een brutale kat was!

Maar ondanks zijn botte manier om zijn gevoelens te uiten, zegt het opvangpersoneel dat Max diep van binnen veel liefde heeft.

"Hij is een beetje een chagrijnige oude man", zegt opvangmanager Tracy Marcotullio. "Als je zijn signalen niet goed leest, krijg je een klap. Hij is geen slechte kat. Hij raakt gewoon overprikkeld en als hij er genoeg van heeft, heeft hij er genoeg van."

"De weg naar zijn hart is met ingeblikt voedsel of lekkernijen. Hij is een traktatiemonster."

Max vindt een thuis

Het verhaal van Max ging online viral en werd opgepikt door verschillende lokale nieuwszenders. Het asiel ontving tientallen vragen over deze pittige kat en Max heeft nu zijn thuis gevonden.

De anonieme nieuwe verzorger werd verliefd op Max tijdens de eerste ontmoeting. En ja, ook toen sloeg Max de nieuwe verzorger. 

Lees ook:

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen