Aanbieding

dolfijn in zee

Zonder deze held had de Doberman het nooit gered

© Bazaar images - Shutterstock

Meest spectaculaire reddingsactie ooit: dolfijnen redden het leven van een verdrinkende hond (video)

Door Faïrouz Ben Salah Journalist

Online sinds

Dolfijnen in de Amerikaanse staat Florida hebben een hond gered die oververmoeid in het water van het kanaal spartelde. 

Dit verhaal speelde zich al weer een tijdje geleden af. Die dag was Cindy Burnett, de verzorgster van de 11-jarige Doberman genaamd Turbo, de wanhoop nabij omdat haar allessie zoek geraakt was. Ze leverde een heftige strijd tegen zichzelf om de moed niet te laten zakken. 

Doodop en pijn

Aan de Amerikaanse media liet Cindy weten dat de hond er laat op zondagavond vandoor ging nadat iemand van haar gezin de poort open gelaten had. Met volle energie ging Cindy en haar zonen op zoek naar Turbo, maar vergeefs. "Ik zocht en zocht en riep zijn naam. Ik heb zeker vijf of zes keer door deze straat gereden", zei ze. Pas op maandagochtend werd Turbo eindelijk gevonden.

"Hij was aan het beven was doodop en had pijn," herinnerde Cindy zich.  Minstens 15 uur lang had haar hond volgens haar in het kanaalwater rondgezwommen, omdat hij er niet op eigen kracht uit kon komen. Turbo had het waarschijnlijk niet overleefd, als de buren niet plots waren opgeschrikt door hardnekkig gespetter.

Gespetter 

'De vrouw die hem uit het kanaal heeft gehaald, vertelde dat er dolfijnen bij hem waren’, aldus een opgeluchte Cindy.  De buurvrouw hoorde het harde gespetter van de dolfijnen en ging direct even kijken. Op dat moment zag ze de dolfijnen druk water spetteren en ook de Dobermann die niet uit het water kon komen. Onverschrokken dook de vrouw in het water en trok Turbo op het droge. Onmiddellijk daarna schakelde iemand de politie in. Niet veel later waren Turbo en zijn familie weer samen.  Behalve uitputting mankeerde hij niks. Nog een geluk bij een ongeluk had hij ook geen water gedronken, het kanaal is zout, want anders was hij vermoedelijk ernstiger uitgedroogd geraakt.

Turbo kwam dus met de schrik vrij, maar Cindy denkt dat hij er wel een soort trauma aan heeft overgehouden. Ze schat niet in dat hij binnenkort weer te dicht bij het water komt. Over dolfijnen zeggen deskundigen dat ze wel vaker dit type onbaatzuchtig gedrag laten zien. “Ze staan erom bekend anderen te helpen” aldus Dr. Rochelle Constantine van de Auckland University School of Biological Science

Kijk hier naar de beelden:

Ander leuk nieuws:

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen