Aanbieding

hond met verzorger

RIP Marcel

© viktorverhulst - Instagram

Er is niets ergers dan afscheid te moeten nemen van je hond: de Verhulstjes hebben het er moeilijk mee

Door Faïrouz Ben Salah Journalist

Online sinds

Wie fan is van het realityprogramma De Verhulstjes, kende de twee lieve honden van de familie van Gert: Leo en Marcel. In de laatste aflevering vertelt het echtpaar open over het overlijden van Marcel en hoe ze dit verlies proberen te verwerken. 

Iedereen die ooit afscheid moest nemen van een huisdier zal zich in het verdriet van de Verhulstjes herkennen. Hond Marcel was nooit gewoon maar een 'huisdier', hij was in de eerste plaats een trouwe vriend en onvervangbaar als familielid.

Gezondheidsproblemen

Marcel een Bouvier des Flandres kampte lange tijd met ernstige gezondheidsproblemen. Al die tijd gaf Ellen alle liefde die ze had aan hun familielid op viervoeten. In een van de afleveringen is te zien dat er een sonde ingebracht moet worden om hem te laten plassen en heeft hij kostbare medicijnen om zijn leven ondanks de pijn nog een beetje dragelijk te maken. Terwijl Gert, die stiekem ongelooflijk dol is op Marcel, klaagt over de kosten en het werk, doet Ellen alles om het gezelschapdier zo goed mogelijk te verzorgen. Uiteindelijk is Marcel in oktober, vlak voor dierendag, overleden. Die klap kon de familie nauwelijks verwerken, vertelde Gert in zijn talkshow De Tafel Van Vier. “Het is harder aangekomen dan verwacht”, zegt hij. “Hij was al een tijdje ziek.” Ook Ellen heeft het erg moeilijk met het verlies. “Zij heeft twee jaar lang dag en nacht voor hem gezorgd.”

"Op"

Iets meer dan vier maanden later kijken de Verhulstjes terug op die moeilijke laatste dagen van Marcel. "Het leven was eruit" horen we Gert zeggen.

Ander BNN'er nieuws:

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen