Aanbieding

snoepgoed giftig voor dieren

Tijdens de feestdagen is het altijd extra oppassen! 

© Iryna Melnyk & Eric Isselee / Shutterstock

Dierenartsen waarschuwen massaal: “Sinterklaassnoepgoed kan giftig zijn voor je huisdier!”

Door Faïrouz Ben Salah Journalist

Online sinds

Slimme tips voor een huisdiervriendelijk Sinterklaasfeest.

Schoenen bij de verwarming, slapeloze nachten over surprises en op het allerlaatste moment ook nog een gedicht: de Sint is weer in het land. Maar voor je huisdier kan het ‘heerlijk avondje’ heel naar uitpakken, waarschuwen dierenartsen.

Plannen in de war 

Denk na over wat Piet in de schoen doet, waarschuwen de medewerkers van dierenziekenhuis Eindhoven:

“Die worden volop gevuld met pepernoten, speculaas, chocoladeletters en cadeaus. Sint en Piet hopen natuurlijk dat het ’s ochtends gevonden wordt, maar wat als je nu een huisdier hebt rondlopen? Die kunnen je plannen behoorlijk in de war schoppen.”

 

Overgeven, trillen en hartritmestoornissen

Dus hebben de medewerkers van het dierenziekenhuis een serieuze boodschap voor Sinterklaas en zijn pieten. “Het cacao in chocola is giftig voor honden en katten. Zij kunnen ervan overgeven, trillen en er zelfs hartritmestoornissen van krijgen. Hoe hoger het % cacao in de chocola, hoe groter het risico op ernstige problemen, tot aan overlijden toe.”

Tips

Gelukkig zeggen de dierenartsen er ook bij hoe je Sinterklaas ook voor jouw huisdieren leuk houdt: “Voorkom vergiftiging en zet daarom het schoentje op een plek waar het huisdier niet bij kan. Of gebruik een veilig doosje waar Piet al het lekkers in kan verstoppen.”

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen