Aanbieding

Hond met VK vlag

Kies voor een hondennaam die goed past bij het uiterlijk en karakter van de viervoeter

© SvetikovaV | Shutterstock

De mooiste Engelse hondennamen plus betekenis

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Engelse hondennamen eindigen vaak op een Y en zijn populair in Nederland. Wamiz heeft de leukste en mooiste Engelse hondennamen voor je op een rijtje gezet.

Voordat je een hond adopteert of koopt, rijst de vraag der vragen: "Welke naam krijgt onze hond?" Een ding is duidelijk: de naam van een hond moet gemakkelijk uit te spreken en kort zijn, en idealiter bij het karakter of bijvoorbeeld de grootte van de hond passen. 

Engelse Bulldogs hebben bijvoorbeeld vaak een krachtige naam of stoere naam die past bij de grimmige gezichtsuitdrukking of imposante voorkomen. Terriërs daarentegen krijgen vaak een naam die de levendigheid weerspiegelt. De volgende hondennamen zijn zeker niet enkel bedoeld voor de Engelse hondenrassen, maar passen bij elk hondenras

Engelse hondennamen voor reutjes en teefjes

ReutjeTeefje
BaileyBella
MaxLucy
CharlieMolly
BuddyDaisy
RockyMaggie
JakeSophie
JackSadie
TobyChloe
CodyBailey
BusterLola
DukeZoe
CooperAbby
RileyGinger
HarleyRoxy
BearGracie
TuckerCoco
MurphySasha
Lucky Lily
OliverAngel
SamPrincess
OscarEmma
TeddyAnnie
WinstonRosie
SammyRuby
RustyLady
ShadowMissy
GizmoLilly
BentleyMia
ZeusKatie
JacksonZoey
BaxterMadison
BanditStella
GusPenny
SamsonBelle
MiloCasey
RudySamantha
LouieHolly
HunterLexi
CaseyLulu
RoccoBrandy
SparkyJasmine
JoeyShelby
BrunoSandy
BeauRoxie
DakotaPepper
MaximusHeidi
RomeoLuna
BoomerDixie
LukeHoney
HenryDakota

Engelse hondennamen en hun betekenis

Amy

Amy is de Engelse korte variant op de Franse naam Aimée en heeft een prachtige betekenis. Amy betekent "de geliefde." Vandaar dat deze naam bij vele hondenrassen past. 

Boogie

Boogie is het eerste deel van het woord Boogie-Woogie, een dansstijl. Deze naam past goed bij honden die vertrouwen uitstralen, ongeacht het geslacht. 

Cookie

De hondennaam Cookie, betekent koekje, is best populair in Nederland en kan zowel voor reutjes als teefjes worden gebruikt. 

Cody

Deze naam vindt zijn oorsprong in Ierland en is afgeleid van de oude Ierse familinaam Mac Óda, wat "zoon van Óda" betekent. Een goede naam voor een mannelijke Ierse Setter of Ierse terriër.  

Daisy

Daisy betekent "madeliefje" in het Nederlands. Velen associëren de naam met het Walt Disney personage Daisy Duck. Ook als het een eend, het is nog steeds een prachtige naam voor teefjes.

Ginger

Voor alle roodharige honden is de naam ginger (gember) een goede optie. Daarnaast is de naam Ginger ook een afkorting van Virginia, wat "de maagd" betekent. Ginger is een goede naam voor teefjes met een rode vacht. 

Henry

Voor honden die graag hun kracht testen is Henry een goede keus. De Engelse naam betekent "de heerser", "de machtige" of "de heer des huizes" en is afgeleid van de Duitse naam Heinrich. De Engelse variant is veel geschikter als hondennaam en leent zich goed voor reutjes van alle rassen. 

Honey

Is je toekomstige viervoeter simpelweg schattig? Dan is Honey wellicht de perfecte naam voor een teefje. Honey betekent "honing". De naam leent zich extra goed voor teefjes met een honingkleurige vacht. Vaak zijn dit Podenco's of Shiba Inu's

Joy

Pure levensvreugde! Een korte naam voor een teefje dat alles heeft. Joy betekent vreugde. De naam leent zich uitermate goed voor levendige hondenrassen zoals Border Collies of Shetland Sheepdogs

Mabel

Mabel komt van het Latijnse woord amabilis wat "de beminnelijke" betekent. Het is een goede naam voor zachtaardige hondenrassen. 

Percy

Percy komt van de oude Franse naam Perceval. Een ridder rond koning Arthur droeg deze bijzondere naam. De oorsprong ligt tevens in het oud-Grieks. Perseus betekent "Griekse halfgod" of "zoon van de zee."

Sky

Deze mooie hondennaam betekent simpelweg "hemel." Dit is een naam geschikt voor zowel reutjes als teefjes. 

Speedy

Speedy, betekent "snel" in het Nederlands is een prima naam voor zowel reutjes als teefjes. Vooral snelle en behendige rassen kunnen deze naam met trots dragen, zoals de Jack Russel terriër of de Afghaanse windhonden

Wellicht ook interessant:

Wat vond je van dit advies artikel?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen