Ciobănesc Românesc Mioritic

Ciobănesc Românesc Mioritic

Algemene informatie Ciobănesc Românesc Mioritic

Hoe oud wordt een Ciobănesc Românesc Mioritic? :

6

16

11

Karakter :

Aanhankelijk

Grootte Ciobănesc Românesc Mioritic :

Lees verder na de advertentie

Advertentie laden ...

Herkomst en geschiedenis

De Ciobănesc Românesc Mioritic bestaat al eeuwen in Roemenië. Daar wordt hij vooral aangetroffen in de Donaudelta. Hij komt van een Karpatische herdershond. Een eerste standaard werd in 1981 in Roemenië opgesteld en in 2002 aangepast. Pas in 2015 werd het Roemeense ras officieel erkend door de FCI.

FCI groep

FCI groep

Groep 1 - Herdershonden en veedrijvers

Rubriek

Uiterlijke kenmerken Ciobănesc Românesc Mioritic

Grootte Ciobănesc Românesc Mioritic

Teef : 65 tot 70 cm

Reu : 70 tot 75 cm

Gewicht Ciobănesc Românesc Mioritic

Teef : 40 tot 50 kg

Reu : 45 tot 55 kg

Vachtkleur Ciobănesc Românesc Mioritic

Vachttype

Oogkleur Ciobănesc Românesc Mioritic

Bruin

Uiterlijke kenmerken Ciobănesc Românesc Mioritic

De Ciobănesc Românesc Mioritic is een grote, maar zeker niet zwaar ogende hond. Zijn lichaam is sterk en gespierd. Zijn bewegingen zijn zacht en harmonieus, maar tegelijkertijd krachtig. De schedel is krachtig met een sterke kaak en goed gedefinieerde achterhoofdsknobbel. De neus is breed en zwart gepigmenteerd. De ogen zijn middelgroot, donkerbruin, lichtbruin of hazelnootkleurig, maar nooit geel. De uitdrukking straalt kalmte en intelligentie uit. De oren zijn V-vormig, middellang en hangend. Ze moeten dicht bij de wangen hangen. De staart is hoog aangezet. In rust hangt hij naar beneden en moet minimaal tot het enkelgewricht reiken. Tijdens het lopen hangt de staart iets hoger en licht gebogen, maar nooit gekruld over de rug.

Goed om te weten

Karakter

100%

Aanhankelijk

Deze Roemeense herdershond is erg gehecht aan zijn baasjes. Hij is heel close met ze en houdt van knuffelen. Hij laat echter zelden toe dat vreemden bij hem in de buurt komen.

66%

Speels

De Ciobănesc Românesc Mioritic speelt graag met leden van zijn sociale groep.

66%

Rustig

Deze hond staat bekend om zijn rustige en ontspannen karakter. Niettemin moet hij de kans krijgen om elke dag fysieke bezig te zijn tijdens lange wandelingen en zijn energie te kanaliseren.

66%

Intelligent

Door zijn onafhankelijke en enigszins inventieve karakter neemt de Mioritic graag zelfstandig beslissingen.

33%

Jager

Deze hond is geen echte jager, het is zijn taak om indringers op afstand te houden. Hij kan wild achtervolgen, maar alleen om het weg te jagen.

66%

Angstig/ wantrouwend tegenover vreemden

De Ciobănesc Românesc Mioritic is wantrouwend tegenover vreemden, maar vertoont geen agressief gedrag omdat hij een zeer gebalanceerd temperament heeft.

66%

Onafhankelijk

Deze herdershond heeft, afhankelijk van zijn opvoeding, een vrij zelfstandig karakter. Dit betekent dat je hem zeker kunt laten wennen aan zelfstandigheid.

Gedrag Ciobănesc Românesc Mioritic

66%

Kan goed alleen zijn

Als hij van jongs af aan gewend raakt aan de afwezigheid van zijn baasjes, kan hij alleen blijven. Hij geeft er echter de voorkeur aan om in het gezelschap van zijn familie te zijn.

100%

Makkelijk op te voeden / gehoorzaam

Bij het trainen van deze herdershond zul je geen grote problemen tegenkomen. Hij is intelligent en leert snel nieuwe dingen.

33%

Blaft graag

Hij blaft nooit zonder reden.

33%

Neiging om weg te lopen

Zoals alle waakhonden blijft hij altijd dicht bij zijn familie of zijn gebruikelijke omgeving, omdat het zijn taak is om hen te beschermen. Hij rent alleen weg als niet aan zijn behoefte aan fysieke activiteit wordt voldaan.

33%

Neiging om dingen kapot te maken

De Ciobănesc Românesc Mioritic kan destructief gedrag ontwikkelen als gevolg van verveling of ernstige eenzaamheid. Als zijn baasjes echter op hem reageren en aan al zijn behoeften voldoen, is hij niet geneigd iets stoms te doen.

33%

Eetlust

Hoewel hij niet bepaald een zoetekauw is, kan zijn opvoeding zeker op een positieve manier ondersteund worden met behulp van lekkernijen.

100%

Geschikt als waakhond

Het beschermende instinct is erg sterk bij deze hond. Hij staat er ook om bekend dat hij moedig opstaat tegen indringers en het huis uitstekend beschermt.

33%

Geschikt als eerste hond

Als eerste hond kan de Mioritic een beetje lastig blijken te zijn vanwege zijn onafhankelijke karakter. Voordat onervaren eigenaren een puppy van dit ras adopteren, moeten ze zeker alles over deze hond te weten komen.

Lees verder na de advertentie

Advertentie laden ...

Helaas...
Er is momenteel geen adoptieaankondiging voor Ciobănesc Românesc Mioritic ...

Dieren ter adoptie

Is het ras Ciobănesc Românesc Mioritic geschikt voor jou?

Doe de test

Levensstijl

33%

Kan de Ciobănesc Românesc Mioritic in een appartement leven?

Deze herdershond heeft grote gebieden en vrijheid nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Daarom zou hij niet gelukkig zijn in een appartement.

66%

Behoefte aan beweging/ sportief

De Mioritic heeft een matige hoeveelheid beweging nodig; dagelijkse wandelingen van 30 minuten zijn voor hem voldoende. Ook begeleidt hij zijn baasjes graag bij sportieve activiteiten die niet al te inspannend zijn.

33%

Kan goed mee op reis/ gemakkelijk te vervoeren

Vanwege zijn grootte kan reizen wat onhandig zijn. Vroege socialisatie is sowieso een vereiste. 

Gezelschap

66%

Kan een Ciobănesc Românesc Mioritic samen met katten?

Als ze met elkaar opgroeien kan er zelfs een vriendschap ontstaan. 

66%

Kan een Ciobănesc Românesc Mioritic samen met honden?

Deze Roemeense herdershond moet regelmatig oefenen in de omgang met zijn soortgenoten, zelfs als puppy. Zo leert hij er respectvol en gepast mee om te gaan.

100%

Is de Ciobănesc Românesc Mioritic een kindvriendelijke hond?

Zijn rustige en evenwichtige karakter maakt hem een ​​ideale metgezel voor kinderen.

66%

Is een Ciobănesc Românesc Mioritic geschikt voor ouderen?

Vanwege zijn formaat kan hij soms een beetje onhandig zijn. Maar verder is hij zeker geschikt voor oudere mensen vanwege zijn rustige en vredige karakter.

%}

Wat kost een Ciobănesc Românesc Mioritic?

De Ciobănesc Românesc Mioritic is vrij zeldzaam en het kan lastig zijn om een ​​fokker te vinden. De prijs voor een adoptie kan navenant hoog zijn. Voor een pup met stamboekregistratie moet je rekening houden met een bedrag van ongeveer € 1.000,-. 

Het gemiddelde budget dat je nodig hebt om aan de behoeften van een hond van dit formaat te voldoen, ligt rond de € 50-60/maand.

Verzorging

De lange en dikke vacht vereist regelmatige verzorging. Om ervoor te zorgen dat de vacht altijd goed geventileerd is en klitten te voorkomen, moet de Mioritic regelmatig geborsteld worden. Tijdens het verharen moet hij twee keer zo vaak worden geborsteld.

Haaruitval

Het haarverlies bij de Ciobănesc Românesc Mioritic is matig, maar neemt toe tijdens de rui periode.

Gezondheid Ciobănesc Românesc Mioritic

Hoe oud wordt een Ciobănesc Românesc Mioritic?

rond de 11 jaar.

Sterk/ bestendig

De Mioritic is een robuuste hond. Zoals bij alle grote rassen moet er echter speciale aandacht aan hem worden besteed tijdens de groei, om hem tegen risico's te beschermen.

Kan goed tegen warmte

Vanwege de dikke vacht verdragen ze warme temperaturen niet zo goed.

Kan goed tegen kou

De Ciobănesc Românesc Mioritic geeft de voorkeur aan koud en nat weer. Zijn vacht biedt hem goede bescherming tegen alle weersomstandigheden.

Neiging om snel aan te komen

Alle gecastreerde of gecastreerde honden die niet genoeg beweging krijgen, hebben de neiging om overtollige kilo's aan te komen - de Mioritic is daarop geen uitzondering.

Veelvoorkomende ziektes

Deze herdershond is extreem gezond. Hij is veerkrachtig en wordt zelden ziek. Erfelijke redenen kunnen echter leiden tot problemen met de ogen of de spijsvertering.

Laat een reactie achter over dit ras
Log in om een reactie te plaatsen