Beauceron

Andere namen: Franse herder, Berger de Beauce, Bas-Rouge, Beauce Shepherd

#29

Wamiz's top rassen

Beauceron

De Beauceron, ook wel Bas-Rouge genoemd, is een rustieke werkhond. Deze hond past zich, zolang er aan de behoeften wordt voldaan, aan veel levensstijlen aan. Indien nodig beschermt de Beauceron, die ietwat voorzichtig is bij vreemden, de sociale groep. Deze sterke, grote hond is niet geschikt voor iedere verzorger. Een stevige maar zachte hand is nodig om deze hond zo goed mogelijk op te voeden.

Algemene informatie Beauceron

Hoe oud wordt een Beauceron? :

5

17

10

12

Karakter :

Speels Intelligent

Grootte Beauceron :

Herkomst en geschiedenis

Beauceron, Chien de Beauce of Bas-Rouge zijn namen die aan het eind van de 19e eeuw werden gegeven aan alle Franse herdershonden van dezelfde soort. De naam ‘Bas-Rouge’ komt doordat veel Beaucerons bruine ‘sokken’ aan hun pootjes hebben. Voorouders van de Beaceron zijn de Gallische Mastiff, de Duitse Mastiff en de Turghond.

Deze honden worden voornamelijk gekozen om te helpen bij het bewaken van kuddes schapen of runderen. In 1896 verscheen de Bas-Rouge voor het eerst op een hondenshow.

FCI groep

FCI groep

Groep 1 - Herdershonden en veedrijvers

Rubriek

Uiterlijke kenmerken Beauceron

  Grootte Beauceron

  Teef : 61 tot 68 cm

  Reu : 65 tot 70 cm

  Gewicht Beauceron

  Teef : 30 tot 40 kg

  Reu : 30 tot 40 kg

  Vachtkleur Beauceron

  Vachttype

  Oogkleur Beauceron

  Bruin

  Uiterlijke kenmerken Beauceron

  De structuur van de Beauceron is winterhard en robuust, met een lange staart. Aan de achterpoten heeft de Beauceron de kenmerkende dubbele Hubertusklauwen. Dit ras heeft een lange kop met een platte of lichtgewelfde schedel, een licht geprononceerde stop en een licht gewelfde snuit naar het einde toe. De ogen zijn erg donker en de oren moeten vlak en vrij kort zijn.  

  Goed om te weten

  Door de intelligentie en veelzijdigheid kan de Beauceron ook samenwerken met politie-, reddings- en beschermingsdiensten.

  Karakter Beauceron

  • 66%

   Aanhankelijk

   Deze reus heeft een groot hart en is een zeer trouw aan de sociale groep. De hond waardeerd alle gezinsleden maar zal de neiging hebben om voornamelijk naar de verzorgers te trekken. De verzorger zal degene zijn die de Beauceron het meest in vertrouwen neemt.

  • 100%

   Speels

   De Beauceron heeft erg veel energie en houdt erg van spelen, ook al raakt de hond soms wat overweldigd.

  • 66%

   Rustig

   De officiele standaard beschrijft de Beauceron alse en wijze en gedurfde hond. Deze twee kwalificaties zijn een perfecte omschrijving van deze gezelschapshond. De hond is niet overdreven aanwezig en weet zich kalm te gedragen.

  • 100%

   Intelligent

   De Beauceron is erg intelligent en past zich gemakkelijk aan verschillende levensstijlen aan. Daarnaast is de hond goed in te zetten op de boerderij.

   Net zoals veel herdershonden heeft de Beauceron snel door wat er van de hond verwacht wordt wanneer de commando’s consistent en vriendelijk zijn.

  • 66%

   Jager

   Het jachtinstinct van de Beauceron is niet heel erg ontwikkeld en kan gemakkelijk worden verminderd met een goede training.

  • 100%

   Angstig/ wantrouwend tegenover vreemden

   Deze kortharige Franse herdershond is wantrouwend tegenover onbekenden, maar is hierbij niet overdreven angstig of agressief.

   Het duurt even voordat je het vertrouwen van de Beauceron verdient, wat communiceren met de hond wat moeilijk kan maken.

  • 66%

   Onafhankelijk

   Deze herdershond is erg gehecht aan de sociale groep maar blijft een werkhond. Dit houdt in dat de Beauceron gemakkelijk commando’s opvolgt en dat zorgt ervoor dat je de hond gemakkelijk kunt vertrouwen.

   Natuurlijk probeert de hond de verzorgers een plezier te doen, maar dit ras kan ook zelf tevreden zijn over het verrichte werk.  

   Gedrag Beauceron

   • 66%

    Kan goed alleen zijn

    De Bas Rouge is geen echte eenling maar kan wel de afwezigheid van verzorgers tolereren. Zorg ervoor dat je de hond goed uitlaat en er genoeg speelgoed is zodat de hond zich niet zal vervelen.

   • 66%

    Makkelijk op te voeden / gehoorzaam

    Hoewel deze werkhond een goede gezelschapshond is, kan de hond moeilijk te trainen zijn vanwege het sterke karakter. De opvoeding moet worden gestart zodra de Beauceron puppy in huis komt.

    De verzorger kan het beste een standvastige, maar geen brutale houding hebben. Geweld, zowel fysiek als psychisch zorgen voor een blokkade bij de Beauceron. Wanneer de hond zich gehaast voelt, een gevoel van onrechtvaardigheid ervaart of slecht wordt behandeld zal de Beauceron zonder aarzelen weigeren om naar de verzorgers te luisteren,

    Samenwerking tussen verzorger en hond is alleen mogelijk als er genoeg wordt gedaan om de hond gelukkig te maken. Om resultaat te zien is het belangrijk om een wederzijds vertrouwen te creeëren.

   • 33%

    Blaft graag

    De Bas-Rouge blaft vrijwel nooit, alleen wanneer dit nodig wordt geacht.

   • 33%