Aanbieding

Waddenzee

De bioloog had niet verwacht dit aan te treffen

© Schutzstation Wattenmeer / Facebook

Bioloog in de war bij ontdekking vreemd uitziend dier in waddengebied

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Hij schrikt als hij tijdens zijn inspectieronde zwarte schaduw in het hoge gras ziet. Over wat de bioloog aantreft is hij stomverbaasd, maar hij handelt direct. 

Het was 8 januari vorig jaar. Een bioloog van het beschermingsstation Waddenzee, Rainer Schulz, doet een ongelooflijke vondst tijdens zijn inspectietocht door het nationale park bij St. Peter Ording. Hij ziet een vreemde beweging op de zeedijk. 

"Plotseling flitste er een zwarte schaduw door het hoge gras tussen de badzone en de monding van de rivier. In eerste instantie dacht ik dat het misschien een wasbeerhond was vanwege de donkere kleur. Pas van dichtbij werd duidelijk dat het om een kleine hond ging," legt Schulz uit in een interview met NDR Sleeswijk-Holstein.

Hond gevlucht voor nieuwjaarsvuurwerk ontdekt in wad

Wat later bleek: de 15-jarige Jack-Russel-Pekinese mix Moritz had hier meerdere dagen en nachten op een open terrein geslapen, bij regen, vorst en zelfs een stormvloed. Nadat vuurwerk was afgestoken verdween de hond uit de verblijfplaats van de eigenaar en zocht kennelijk beschutting op de zeedijk.

"De hond had het duidelijk koud. Het was nog een hoopje ellende

De hond was ook zo bang, dat hij mij absoluut niet wilde volgen." Gelukkig vond bioloog Schulz een touw en kon hij de hond aanlijnen en zo naar de politie brengen. Daar namen ze contact op met de plaatselijke dierenarts, die de zaak kan ophelderen. "Hij wist dat deze hond gezocht werd, zegt Schulz." De verzorgers van de kleine Moritz waren dolblij. Ze kwamen direct om hun viervoeter weer op te halen. 

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen