Aanbieding

Bioloog doet bizarre ontdekking in Waddenzee

Waddenzee dog-wow

De bioloog had niet verwacht dit aan te treffen

© Schutzstation Wattenmeer / Facebook

Hij schrikt als hij tijdens zijn inspectieronde zwarte schaduw in het hoge gras ziet. Over wat de bioloog aantreft is hij stomverbaasd, maar hij handelt direct. 

Door Sander Nelisse

Online sinds

Het was 8 januari van dit jaar. Een bioloog van het beschermingsstation Waddenzee, Rainer Schulz, doet een ongelooflijke vondst tijdens zijn inspectietocht door het nationale park bij St. Peter Ording. Hij ziet een vreemde beweging op de zeedijk. 

"Plotseling flitste er een zwarte schaduw door het hoge gras tussen de Böhler badzone en de monding van de Eider. Ik dacht eerst dat het misschien een wasbeerhond was, omdat hij zo donker was. Enkel van dichtbij werd duidelijk dat het om een kleine hond ging" legt Schulz uit in een interview met NDR Sleeswijk-Holstein. 

Hond gevlucht voor nieuwjaarsvuurwerk ontdekt in wad

Wat later bleek: de 15-jarige Jack-Russel-Pekinese mix Moritz had hier meerdere dagen en nachten op het wad geslapen, bij regen, vorst en zelfs een stormvloed. Nadat in de wijk Böhl vuurwerk was afgestoken verdween de hond uit de stacaravan van de eigenaar en zocht kennelijk beschutting op de zeedijk.

"De hond had het duidelijk koud. Het was nog een hoopje ellende

De hond was ook zo bang, dat hij mij absoluut niet wilde volgen." Gelukkig vond bioloog Schulz een touw en kon hij de hond aanlijnen en zo naar de politie brengen. Daar namen ze contact op met de plaatselijke dierenarts, die de zaak kan ophelderen. "Hij wist dat deze hond gezocht werd, zegt Schulz." De eigenaren van de kleine Moritz waren dolblij. Ze kwamen direct om hun viervoeter weer op te halen. 
 

 

Hund Moritz nach acht Tagen allein im Nationalpark vor St. Peter-Böhl.

Posted by Schutzstation Wattenmeer on Wednesday, January 12, 2022
 

Mit der Zeit wurde er etwas mutiger.

Posted by Schutzstation Wattenmeer on Wednesday, January 12, 2022

Het volgende vind je misschien ook interessant:

Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen